kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Elektrobit ja Lapin AMK solmivat kumppanuussopimuksen
28.9.2023 12:00

Elektrobit ja Lapin AMK solmivat kumppanuussopimuksen

Sopimusosapuolilla on yhteinen tahtotila kehittää sulautettuihin ohjelmistotuotteisiin ja -palveluihin liittyviä ratkaisuja ja osaamista autoteollisuuden tarpeisiin.


Elektrobit on autoteollisuuden ohjelmistojen sekä niihin liittyvien tuotteiden ja palveluiden palkittu maailmanlaajuinen toimittaja. Yli 35 vuoden kokemuksella alan johtavana toimijana Elektrobitin ohjelmistoja käytetään jo yli viidessä miljardissa laitteessa yli kuudessasadassa miljoonassa ajoneuvossa.

Lapin ammattikorkeakoulun Digitaaliset ratkaisut -osaamisryhmä ja Elektrobit Automotive Finland aloittavat aiempaa systemaattisemman yhteistyön, joka hyödyttää molempien organisaation strategisia ja operatiivisia kehittämistavoitteita. Sopimusosapuolilla on yhteinen tahtotila kehittää sulautettuihin ohjelmistotuotteisiin ja -palveluihin liittyviä ratkaisuja ja osaamista autoteollisuuden tarpeisiin. Tavoitteena on yhdistää oppimis- ja kehittämisympäristöissä tehtäviin projekteihin myös kansainvälisiä osaajia.

Elektrobit Automotive Finland Oy:n toimitusjohtaja Veli-Matti Ihme näkee yhteistyön Lapin ammattikorkeakoulun kanssa hyväksi jo tähänastisten kokemustenkin perusteella. Se on helpottanut muun muassa rekrytointia. Uudelta sopimuskaudelta hän odottaa erityisesti Elektrobitin innovaatiotoimintaan liittyviä yhteisiä avauksia.

Rehtori Riitta Rissanen toteaa, että Elektrobit Automotive Finlandin kumppanuus vahvistaa suoraan insinöörikoulutuksen digitaalista osaamista ja innovaatioavauksia, ja edistää myös Lapin ammattikorkeakoulun strategisia tavoitteita.

- Tämä kumppanuussopimus on erittäin merkittävä sekä tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoiden osaamisen että henkilöstön osaamisen kannalta. Teknologiakehitys on huimaa, ja se vaatii vahvoja verkostoja.

Osaamisaluejohtaja Hannu Kähkölä toivoo lisäksi, että sopimuksellinen kumppanuus saa muutkin alan toimijat tarkastelemaan Lapin maakuntaa it-alan etabloitumispaikkana.

Kumppanuussopimusta täydentää vuotuinen toimenpidesuunnitelma, jossa kuvataan yhteistyön teemat ja toimenpiteet yksityiskohtaisemmin. Kumppanuustyötä koordinoivat Senior Manager Jussi Palomäki ja osaamispäällikkö Heikki Konttaniemi odottavat, että sopimus tuo tullessaan entistä tukevamman rakenteen ja avaa uusia mahdollisuuksia paitsi suomalaisille, myös kansainvälisille opiskelijoille.

Jussi Palomäen mukaan osa toimintasuunnitelmassa sovituista asioista on saatu jo käyntiin.

- Tuotekehitystyö, jota toteutetaan myös lukukausiprojektin muodossa, on lähtenyt jo syksyllä liikkeelle. Harjoittelut ja opinnäytetyöt ovat tulleet jo aiemminkin tutuksi, samoin kuin yhteiset tapahtumat ja projektitöiden parissa tehty yhteistyö.

Kumppanuussopimuksen allekirjoittivat 20.9.2023 Veli-Matti Ihme ja Riitta Rissanen.Tietokoneella tehdyssä kuvassa autoja.