kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Edistykselliset tekniikan tilat ammattiopiston ja ammattikorkeakoulun yhteiseen käyttöön Kemi-Torniossa
5.5.2015 11:00

Edistykselliset tekniikan tilat ammattiopiston ja ammattikorkeakoulun yhteiseen käyttöön Kemi-Torniossa

Lapin ammattikorkeakoulu Oy ja Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia ovat sopineet laboratorioiden ja oppimisympäristöjen yhteiskäytöstä Kemissä, Torniossa ja Tervolan Louella. Sopimus allekirjoitettiin tänään Rovaniemellä.


Sopimus tarkoittaa muun muassa sitä, että AMK:n ja ammattiopiston opiskelijat ja opetus voivat jatkossa käyttää samoja tiloja aiempaa sujuvammin. Tilat ovat koulujen yhteiskäytössä myös tutkimus-, kehitys- ja palvelutoiminnassa.

Yhteiskäyttöön tulevat ammattikorkeakoulun sähkö- ja automaatiolaboratoriot, koneautomaation tilat ja Louen biokaasulaitoksen valvomokoulutustilat ja laitteet Kosmoksessa Kemissä. Ammattiopiston tiloista ovat jatkossa myös AMK:n käytössä valmistustekniikan ja automaation tilat Kemissä ja Torniossa, puutekniikan kehitysympäristö Kemissä, biokaasulaitos ja tuulivoima- ja aurinkoenergiaympäristöt Louella sekä Torniossa sijaitsevat Jaloterässtudion, rikastustekniikan ja IT-laboratorion tilat ja laitteet.

Yhteiskäyttöä puoltavat monet synergiaedut. Kalliita tila- ja laiteinvestointeja ei ole mielekästä tehdä kahteen kertaan ja tilojen käyttöaste saadaan paremmaksi. Myös henkilökuntien osaaminen tulee jatkossa hyödyntämään kumpaakin taloa.

- Ammattikorkeakoulun tilat ja väki tulevat ammattiopiston opiskelijoille tutuiksi, mikä on varmasti omiaan laskemaan kynnystä hakeutua insinöörikoulutukseen myöhemmin, täydentää sopimuksen etujen listaa Tekniikan ja luonnonvara-alojen va. osaamisalajohtaja Hannu Kähkölä ammattikorkeakoululta.

Tilojen yhteiskäyttöä on ollut Kemi-Torniossa jonkin verran aieminkin, mutta nyt käytön periaatteet on ensi kertaa kirjattu, mikä sujuvoittaa yhteiskäyttöä. Esimerkiksi laboratorioiden ylläpidon, vastuuvakuutusten ja ulkoisten laatuauditointien järjestämisen vastuut ovat nyt selvät.

- Nyt solmittu sopimus auttaa ammattiopisto Lappian opiskelijoita saamaan parhaan koulutuksen ajanmukaisissa oppimisympäristöissä ja toisaalta olemme iloisia, että voimme tukea vastaavalla tavalla ammattikorkeakoulun toimintaa. Yhteistyömme on valtakunnankin tasolla vertaillen erinomaisen tiivistä ja tämä sopimus konkretisoi yhteisen tahtotilan käytännön toiminnaksi, summaa ammattiopisto Lappian rehtori Jussi Leponiemi.


yhteiskayttosopimusNET.jpg

Sopimusta allekirjoittamassa rehtori Jussi Leponiemi ja vararehtori Reijo Tolppi. Va. osaamisalajohtaja Hannu Kähkölä kuvassa oikealla.Biokaasuvoimalan valvomo 2.jpg

Ammattiopiston Louen biokaasuvoimalan etävalvomo ammattikorkeakoulun Compus-talossa Kemissä.