kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Digitiimi kannustaa yhteisölliseen etätyöhön
Uutiset
16.5.2022 12:00

Digitiimi kannustaa yhteisölliseen etätyöhön

Digitiimi-hanke haastaa 10 webinaarin ja vertaisoppimisen klinikoiden voimin lappilaisia rakentamaan yhteisöllisyyttä ja vuorovaikutusta digitaalisissa työympäristöissä.


Logo

Digitiimi – yhteisöllisyyttä etätyöhön on Lapin ammattikorkeakoulun hanke, jonka tavoitteena on kasvattaa lappilaisten yritysten osaamista yhteisöllisyyden ja vuorovaikutuksen rakentamiseen digitaalisissa ympäristöissä toimittaessa. Hankkeen kohderyhmää ovat lappilaiset yrittäjät, yritykset ja niiden työntekijät – kaikki, jotka joskus tekevät töitä etänä, verkossa ja digitaalisesti.

Hankkeen toiminnan ydin on 10-osainen webinaarisarja ja siihen kytkeytyvät vertaisoppimisen klinikat. Webinaarien puhujina ja alustajina toimivat suomalaiset työelämän, digiosaamisen, etätyön ja työhyvinvoinnin asiantuntijat. Vertaisoppimisen klinikat ovat vuorovaikutteisia verkko- ja livetilaisuuksia, joissa ääneen pääsevät yrittäjät ja muut hankkeen osallistujat omien tarinoidensa kautta. Klinikoilla keskustellaan, verkostoidutaan ja opitaan toisiltamme.

Ensimmäinen webinaari ja klinikka järjestetään toukokuun lopussa teemalla Aivot etätyössä ja asiantuntijana on paikalla aivotutkija Minna Huotilainen.

Minna Huotilaisen kasvot.

  • Mitä etätyö, digityö ja verkossa toimiminen vaativat meiltä ja meidän aivoilta?
  • Miten huolehdimme omasta jaksamisesta paremmin työn siirtyessä yhä enemmän verkkoon?

Maanantaina 30.5. pidettävä webinaari on kuunteluwebinaari, jota ei ole tarpeen katsoa ruudulta paikallaan istuen. Kannustamme lähtemään lenkille, ulkoilemaan tai muutoin liikkumaan. Liikunta ja fyysinen aktiivisuus edistää oppimista ja on hyväksi aivoille - tästä kuullaan lisää myös webinaarissa.

Klinikalla tiistaina 31.5. keskustellaan webinaarin teemoista ja kiteytetään yhdessä tärkeimmät opit ja kopit. Ota esille muistiinpanosi, nappaa viereen kahvikuppi ja tule klinikalle verkostoitumaan ja vaihtamaan ajatuksia aivot etätyössä -teemasta. Ilmoittaudu mukaan!

Webinaareissa ja klinikoilla käsitellyistä aiheista tuotetaan myös teema-artikkelit hankkeen verkkosivuille. Niihin tiivistetään asiantuntijavieraiden puheenvuorojen keskeiset sisällöt ja ne myös tarjoavat lähteitä ja lukuvinkkejä aiheen syvempään opiskeluun webinaarien ja hankkeen jälkeen.

Toiveita ja ehdotuksia Digitiimi-hankkeen webinaarien teemoista, asiantuntijavieraista, yritystarinoista ja yhteistyökumppaneista otetaan mielellään vastaan. Hankkeen projektipäällikkönä toimii TKI-asiantuntija Marjo Jussila ja toteuttajina Lapin AMKin asiantuntijatiimi: Arno Heikkala, Katja Kankaanpää, Nelly Korteniemi ja Anne Puro. (etunimi.sukunimi@lapinamk.fi).

Hankkeen on rahoittanut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ja sille on myönnetty Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoitusta 99 552 €. Hanke toteutetaan aikavälillä 1.1.2022 - 30.6.2023.Piirroskuvassa kuulokkeet ja teksti digitiimi.