Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Demola Lapland on uusi tapa opiskella lähellä yrityksiä
Oppilaitos tiedottaa
14.3.2018 14:00

Demola Lapland on uusi tapa opiskella lähellä yrityksiä

Demola tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden kehittää omaa asiantuntijuuttaan yhdessä työelämän kanssa tehtävissä projekteissa.


Lapin ammattikorkeakoulu ja Lapin yliopisto ovat yhdessä käynnistäneet Demola Laplandin. Demola on eri alojen opiskelijoita kokoava innovaatioalusta, joka tuo uuden tavan kasvattaa osaamista ja hankkia opintopisteitä.

Demolassa opiskelijat kehittävät uusia ratkaisuja todellisiin, työelämästä nouseviin tarpeisiin. Projektien toteutuksessa toimeksiantajayrityksen tai –organisaation edustaja on tärkeä osa tiimiä.

demola-illustration.jpg

Projektissa voidaan kehittää esimerkiksi teknologiasovellusta, palvelua, digitaalista mediaa tai peliä, sosiaalista innovaatiota tai liiketoiminta- tai yrityskonseptia. Ensimmäinen Demola-projekti starttaa Lapissa maaliskuussa.

Innovaatiot kypsyvät monialaisissa tiimeissä

Uudet Demola-projektit käynnistyvät neljästi vuodessa, kaksi aloitusta syyslukukaudella ja kaksi kevätlukukaudella. Yhden projektien kesto on kaksi kuukautta.

Opiskelijat voivat tutustua tarjolla oleviin projekteihin Demola Laplandin nettisivulla ja kiinnostavan projektin kohdatessaan hakea siihen mukaan. Demola koostaa hakijoista monialaisen ja monikulttuurisen tiimin, joka työstää annettua haastetta yhdessä toimeksiantajan kanssa.

Demola on erinomainen mahdollisuus luoda verkostoja niin toisten alojen opiskelijoihin kuin työelämäänkin.

Fasilitointi- ja toimintakieli on englanti. Projektit ovat tarjolla niin Lapin ammattikorkeakoulun ja Lapin yliopiston omille opiskelijoille kuin vaihto-opiskelijoille, Rovaniemellä, Kemissä ja Torniossa.

Projektit ovat osa opiskelijan opintoja ja niistä saa opintopisteitä. Projektit toimivat näköalapaikkoina työelämään ja hyvin sujunut yhteistyö toimeksiantajan kanssa voi jatkua esimerkiksi opinnäytetyön tai harjoittelun merkeissä.

Tiimin tuottaman lopputuloksen, demon, konseptin tai prototyypin IPR-oikeudet kuuluvat sen tuottaneelle tiimille.

Demola Lapland on osa kansainvälistä innovaatioverkostoa

Ensimmäinen Demola on syntynyt vuonna 2008 Tampereen korkeakoulujen ja alueen yritysten yhteistyönä. Tällä hetkellä Demola-innovaatioalusta toimii jo 15 maassa ja Demola-verkostossa on mukana 56 korkeakoulua. Toimintamallilla on toteutettu jo yli 3000 projektia, eri puolilla maailmaa.

Tiedustelut

• Elisa Lahti, koordinaattori, Lapin AMK, elisa.lahtiLapin AMK sähköposti, p. 040 710 6426demolaVerkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK