kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Creen care -vuosikello opastaa Rovaniemen lähiluontoon vuoden ympäri
1.6.2020 8:00

Creen care -vuosikello opastaa Rovaniemen lähiluontoon vuoden ympäri

Anniina Hintsala ja Lauri Säkkinen ovat tehneet rovaniemeläisille Green Care -vuosikellon osana hoitotyön opinnäytetyötään.


Green Care -vuosikellon ideana on tuoda helposti saataville keinoja, joita voi hyödyntää oman psyykkisen hyvinvoinnin, työ- ja toimintakyvyn ja sosiaalisten suhteiden ylläpitämiseksi. Green Care -ajattelun mukaisesti vuosikello perustuu luonnon hyvää tekevään vaikutukseen.

Vihreää voima soveltuu jokaiselle itsehoitomenetelmäksi, ja on hyvä väline myös ennaltaehkäisevässä mielenterveystyössä. Ennaltaehkäisevällä mielenterveystyöllä on mahdollista vaikuttaa alkaviin psykiatrisiin ongelmiin aikaisessa vaiheessa.

Vuosikellon internetsivulle on koottu vihreä voima -aktiviteetteja ja Rovaniemen lähiseudun retkikohteita. Sivustolta löytyy myös tietoa Green Caresta ja jokamiehenoikeuksista.

Vuosikello aukeaa internetsivulta https://vihreaa-voimaa-rovaniemella.webnode.fi/.

Anniina Hintsala valmistuu piakkoin Lapin ammattikorkeakoulusta terveydenhoitajaksi ja Lauri Säkkinen sairaanhoitajaksi. Opinnäytetyön ohjasi opettaja Tiina Pekkala ja se valmistui Lapin AMKin Luontoa toimintaan, yhteistyömalleja osallisuuteen -hankeen toimeksiannosta.

Tiedustelut

Terveydenhoitajaopiskelija Anniina Hintsala puh. 044 0100 697
Sairaanhoitajaopiskelija Lauri Säkkinen puh. 044 210 9487


Vihreää voimaa rovaniemellä uutiskuva.JPG