kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / City Business Race -kilpailussa innovoitiin uutta ja ratkottiin yrityksien antamia haasteita
3.5.2018 13:08

City Business Race -kilpailussa innovoitiin uutta ja ratkottiin yrityksien antamia haasteita

Perjantaina 27.4.2018 järjestettiin Kemin kaupungissa City Business Race -kilpailu. Yrittäjyysmieliseen kilpailuun lähtivät mukaan myös Lapin AMKin 2.vuoden liiketalouden opiskelijat.


Kilpailun idea perustuu televisiosta tuttuun Amazing Race formaattiin, mutta City Business Racen missiona on antaa yrityksille uusia ideoita liiketoimintaan, sekä lisätä näkyvyyttä. Yrityspalvelu Kunnarin yrittäjän Jari Kunnarin järjestämää kilpailua voidaan myydä esimerkiksi yrityksille ja kaupungeille.

Tehtävien suorittaminen tapahtui kolmen hengen joukkueissa, jossa kierrettiin mukana olevia yrityksiä tehtävälappujen osoittamassa järjestyksessä. Yrityksessä suoritettu rastitehtävä tapahtui tietyn aikarajan puitteissa ja vaati erityisesti ongelmanratkaisukykyä. Rasteilla joukkueet kohtasivat yrittäjien omia liiketoiminnallisia haasteita ja se olikin mielekäs tapa innovoida yritykselle jotain täysin uutta, sekä tarjota uusia näkökulmia, jotka yritys voi ottaa käyttöönsä kisan jälkeen.


tytöt.JPG
2. vuoden liiketalouden opiskelijat Eveliina Kallunki (vas.), Jenni Imponen sekä Riia Valvimo kilpailivat Rollon Starat –nimisenä joukkueena.

 Lapin AMKin 2. vuoden liiketalouden opiskelijat Riia Valvimo, Jenni Imponen sekä Eveliina Kallunki lähtivät kisaan yhtenä joukkueena. Opiskelijoiden osallistuminen Jari Kunnarin luotsaamaan kisaan oli tarkoituksena antaa kokonaiskuvaa City Business Racen ideasta, sillä opiskelijoilla on tehtävänään osana palveluliiketoiminnan viestintä ja konsultoiva myynti –opintojaksoa kehittää kilpailusta toimiva palvelutuote, joka helpottaa Kunnarin luotsaaman kisan markkinointia ja toteutusta. Perimmäinen idea on lisätä jo muutaman kerran järjestetylle kilpailulle tunnettuutta.

 

IMG_7804.JPG
Jari Kunnari jakamassa kilpailijoille ohjeita ennen kisaa.

 

IMG_7849.JPG
Kilpailukuori, jonka sisältämän vihjeen avulla löytää seuraavalle rastille.

Opintojaksolla on tähän mennessä syntynyt kilpailulle jo uusi nimi, joka lanseerattiin perjantain kilpailussa ensimmäistä kertaa käyttöön. Aikaisemmin Arctic Business Racena toiminut kilpailu sai uuden, kilpailun toimintaperiaatetta paremmin ilmentävän nimen City Business Race. Opiskelijat ovat kehittäneet Kunnarille myös sisältöä kilpailun sosiaaliseen mediaan, sekä verkkosivuille ja innovoineet sloganin: Improve, Innovate & Have Fun! –joka kuvaa kilpailun toiminnan luonnetta.

Opiskelijoiden mukana oli myös 2.vuoden liiketalouden opiskelija ja harjoitteluaan Lapin AMKin viestinnässä suorittava Nea Onkamo, joka kuvasi opiskelijoita ja kilpailua, sekä Lapin AMKin lehtorit Jorma Mölläri ja Ritva Junna, kaikki kolme toimivat myöskin yrittäjien apuna rasteilla. Yhteensä 12 rastia sisällään pitänyt kilpailu sisälsi monipuolisia myyntiin ja markkinointiin liittyviä tehtäviä.

 Elokuvateatteri Kinopirtissä opiskelijat suunnittelivat markkinointikampanjan, jonka tarkoituksena oli antaa asiakkaille mahdollisuus tienata itse hinnanalennuksia ja muuta bonusta elokuvateatteriin jakamalla siitä sisältöä omissa sosiaalisen median kanavissaan ja näin lisäämällä myös yrityksen näkyvyyttä. Jatan Burgerissa opiskelijat kehittivät kolme uutta ateriaa, sekä mainoskuvat tuotteille. Muissa yrityksissä opiskelijat pääsivät muun muassa kokeilemaan visuaalisia taitojaan pukemalla mallinuken, joka laitettaisiin näyteikkunaan, toteuttivat mainosvideon sekä jalkautuivat myymään yrityksen tuotteita asiakkaille.

IMG_7815.JPG
Opiskelijat suunnittelemassa markkinointikampanjaa elokuvateatteri Kinopirtille.

IMG_7825.JPG
Jatan Burgerille suunniteltu ateria ja mainos.

IMG_7861.JPG
Punnitse & Säästä –liikkeen yrittäjä Tarja Nurkkala.

- Idea oli niin hieno, että totta kai lähdin mukaan, kun minua siihen kysyttiin. Yrittäjän näkökulmasta osallistuminen oli helppoa ja yksinkertaista, kun ei tarvinnut oikeastaan miettiä, kuin se tehtävä, joka hyödyttäisi liiketoimintaa. Ideana kisa on hyödyllinen, sillä se tuo yritykselle näkyvyyttä ja pystyy lisäämään esimerkiksi jonkin tietyn tuotteen tunnettuutta halutessaan. Kisan seuraaminen oli hiljaiselle aamulle mukava piristys ja siitä jäi käteen erittäin positiivinen mieli, kertoo Punnitse & Säästä –liikkeen yrittäjä Tarja Nurkkala.

 

IMG_7855.JPG
Kemin kaupungin joukkueen Juhamatti Konttaniemi (kesk.) sekä Rauno Virta (oik.) myymässä Punnitse & Säästä –liikkeen Inkivääritotia.

IMG_7870.JPG
City Business Race Kemin voittajajoukkue Team Twinsin Laura Kvist ja Johanna Talvensaari, jotka kerkesivät suorittaa eniten tehtäviä kilpailun aikana.IMG_7867.JPG

Kemissä järjestetyn City Business Racen osallistujat iloisina vauhdikkaan kilpailun päätyttyä.