kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Cash n´Jeti -mobiilipeli kannustaa nuoria yrittäjyyteen
11.12.2020 8:00

Cash n´Jeti -mobiilipeli kannustaa nuoria yrittäjyyteen

Peli on hauska tapa opetella yrittäjyyttä ja saada vinkkejä 4H-yrittäjänä toimimiseen.


Lapin AMK ja 4H-liitto ovat kehittäneet Yritystä pelissä -hankkeessa Cash n’ Jeti -mobiilipelin, jonka tarkoituksena on innostaa nuoria yrittäjyyden pariin pelin kautta. Peli on julkaistu Google Play -sovelluskaupassa, ja se on ladattavissa Android-älypuhelimille.

Cash n‘ Jeti -mobiilipelissä nuori oppii yrittäjyydestä innostavalla ja mielenkiintoisella tavalla. Pelaaja suorittaa pelin sisällä minipelejä, joiden pohjana on käytetty 4H-yrittäjän työkirjan tehtäviä.

Minipelien tarkoituksena on ennen kaikkea toimia ideoinnin tukena yritystä aloittaessa ja yritystoimintaa pyörittäessä. Ne eivät anna suoria vastauksia siihen, miten tulisi toimia, vaan paremminkin ohjaavat ajattelemaan asioita laajemmin. Kun pelaaja on pelannut minipelit läpi, hän saa niiden vastaukset suoraan 4H-yrityksen Business Model Canvas -lomakkeelle, josta on hyötyä oman yrityksen perustamisessa.

Pelissä seikkailee Bud Jeti sekä hänen vastapelurinsa Sir Winston Cashwell. Bud Jeti edustaa uudenlaista nuorta yrittäjyyttä. Hän on valveutunut, ympäristötietoinen ja haluaa toimia omien arvojensa mukaisesti. Bud Jetin vastapeluri Sir Winston Cashwell taas edustaa karikatyyrista vanhanaikaista käsitystä yrittäjyydestä, jonka mukaan yrittäjät tavoittelevat voittoa millä hyvänsä, ovat ahneita ja riistävät työntekijöitään.

Tällä asetelmalla on tarkoitus murtaa ennakkokäsityksiä yrittäjyydestä ja auttaa nuoria ymmärtämään, että he voivat olla sellaisia yrittäjiä kuin haluavat.

Peli on suunnattu kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille nuorille. Pelin ulkonäkö, käytettävyys ja sisällöt on niin ikään toteutettu nuorten näkökulma huomioon ottaen. Peli on toteutettu joustavasti niin että, mobiilipeliä ei ole pakko ladata puhelimelle, vaan minipelit voi suorittaa myös cashnjeti.fi-sivustolla.

Lataa Cash n´Jeti -mobiilipeli Android-puhelimeesi tästä linkistä.

Yritystä pelissä -hanketta toteuttavat yhteistyössä Suomen 4H-liitto ja Lapin ammattikorkeakoulu. Suomen 4H-liitolta tulee osaaminen 4H-yrittäjyyteen ja hallintoon ja Lapin AMK:lta tekniseen toteutukseen. Yritystä pelissä -hankkeen on rahoittanut Lapin ELY-keskus Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014-2020

Peli tulee saataville Apple-puhelimille myöhemmin.

Lisätietoja


Jenni Pulska
Projektipäällikkö, Yritystä pelistä -hanke
p. 044 783 0327
jenni.pulska(ät)4h.fi

Sanni Mustonen
Lapin AMK / FrostBit Software Lab
p. 044 4780 242
sanni.mustonen(ät)lapinamk.fiPiirrosanimaation hahmot.