kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Cajo Technologies yhteistyöhön Lapin ammattikorkeakoulun kanssa
17.3.2016 12:00

Cajo Technologies yhteistyöhön Lapin ammattikorkeakoulun kanssa

Suomen suurin lasermerkintälaitteiden valmistaja Cajo Technologies Oy on sopinut yhteistyöstä Lapin AMKin kanssa.


Cajo valmistaa ainutlaatuiseen, patentoituun teknologiaan pohjautuvia lasermerkintälaitteita Kempeleessä. Menetelmällä saadaan muun muassa ruostumattomasta teräksestä kaikki sateenkaaren värit esiin ilman lisä- tai väriaineita.

Cajo Technologies myy lasermerkintälaitteistoja muun muassa teollisuuden käyttöön. Yhtiö on etsinyt kumppaneita eri puolelta Suomea Merkintäpalvelujen tarjoajaksi ja tekijäksi. Pohjois-Suomen alueen yhteistyökumppaniksi valikoitui Lapin ammattikorkeakoulun Arctic Steel and Mining (ASM) -ryhmän tutkimusyksikkö Torniossa, joka tekee tiivistä yhteistyötä muun muassa Outokummun kanssa.

ASM-tutkimusryhmässä on leikattu asiakaspalvelunäytelevyjä, joihin tähän asti on tehty lasermerkkaus alihankintana Cajon tuotannossa.

Nyt Tornioon on hankittu Cajon lasermerkintälaite, jolla asiakaspalvelunäytteiden merkkaus voidaan suorittaa itse. Tämä alentaa kustannuksia ja parantaa näytelevyjen toimituksen logistiikkaa. Laitteella on mahdollista merkata terästä ja muita metalleja. Teräksen pintaan laitteella saadaan tuotettua myös värit.

Lapin ammattikorkeakoulun ASM-ryhmän vetäjä Rauno Toppila kertoo, että suunnitelmissa on tehdä ainakin CE-merkintäkylttejä Cajon laitteistolla. Ammattikorkeakoululla on jo noin 70 paikallista PK-yritystä yhteistyökumppanina ja tarve merkintäpalveluille on suuri.

Cajo Technologies Oy on perustettu vuonna 2010 ja sen päätoimipaikka on Kempeleessä. Suomen lisäksi yrityksellä on tytäryhtiö USA:ssa ja myyntikonttori Ruotsissa.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Niko Karsikas
Cajo Technologies
+358 50 517 6906
niko.karsikas(ät)cajo.fi
www.cajo.fi

Lapin ammattikorkeakoulu
Rauno Toppila
DI, ryhmänvetäjä, Teollisuus ja luonnonvarat, Arctic Steel and Mining (ASM)
+358 50 310 9542
rauno.toppila(ät)lapinamk.fi
www.lapinamk.fi


Cajo technologies.JPG