kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Bio- ja kiertotalouden kehittämisympäristö rakenteilla Rovaniemelle
26.11.2021 17:00

Bio- ja kiertotalouden kehittämisympäristö rakenteilla Rovaniemelle

Uusi oppimis- ja kehittämisympäristö vahvistaa Lapin AMKin edellytyksiä edistää ja tukea luonnontuote-, elintarvike- ja metsäalan toimintaa Lapissa. Hanke on yhteinen Lapin yliopiston kanssa.


Biotalouden ja kiertotalouden oppimis- ja kehittämisympäristö tukee ammattikorkeakoulun Tulevaisuuden biotalous -osaamisryhmän valmiuksia palvella alueellisten mikro- ja pk-yritysten kasvua vähähiilisyyttä ja energiatehokkuutta edistävien tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä. Yritysten kanssa tehtävät yhteistyöhankkeet kohdistuvat luonnontuote-, elintarvike- ja metsäbiotalouden yritysten innovaatiotoimintaan ja tuotekehitykseen Lapissa. Opiskelijoille kehittämisympäristöt ovat käytännönläheisiä oppimisympäristöjä, joissa he pääsevät tekemään opintoihinsa liittyviä käytännön harjoitteita ja projekti- ja lopputöitä.

Kehittämisympäristössä hyödynnetään uusiutuviin luonnonvaroihin perustuvia kasviperäisiä raaka-aineita ja sivuvirtoja. Ympäristössä voidaan tehdä metsätalouden koulutus- ja tutkimustoimintaan liittyen erilaisia maalajianalyyseja, metsätuhoihin liittyvää tutkimusta sekä puulaji- ja puuraaka-ainetutkimusta. Maaseutuelinkeinojen koulutus- ja tutkimustoimintaan kehittämisympäristö tarjoaa tuotekehitys- ja koetoimintatilat erityisesti elintarvike- ja luonnontuotealan yritystoiminnan tueksi.

Uusi laboratorio on rakenteilla Lapin ammattikorkeakoulun Jokiväylän kampukselle ja sen odotetaan valmistuvan keväällä 2022. Lapin liitto on myöntänyt ”Arktisen keskuksen laboratorio” -investointihankkeelle rahoitusta Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rakennerahasto-ohjelmasta ”Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020”, jonka turvin rakennetaan uudet tilat ja tehdään hankintoja.


Lisätietoja oppimis- ja kehittämisympäristöstä
Erityisasiantuntija Petri Muje
Lapin ammattikorkeakoulu
petri.muje(at)lapinamk.fi
p. 040 768 6502

Lisätietoja hankkeesta
Projektipäällikkö, yliopistotutkija Sari Stark
Arktinen keskus, Lapin yliopisto
sari.stark(at)ulapland.fi
040 4844 254

Lapin yliopiston Arktisen keskuksen tiedote: Laboratorioanalytiikan puitteet Rovaniemellä kehittyvätTulevaisuuden biotalous osaamisryhmä