kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / BRP Finland Oy ja Lapin ammattikorkeakoulu solmivat kumppanuussopimuksen
8.9.2021 7:00

BRP Finland Oy ja Lapin ammattikorkeakoulu solmivat kumppanuussopimuksen

BRP on Rovaniemellä toimiva maailman johtava moottorikelkkojen ja 6x6-mönkijöiden valmistaja. Kumppanuusyhteistyöllä haetaan jatkuvaa oppimista ja innovaatioita tukevia ratkaisuja.


BRP Finland Oy:n ja Lapin ammattikorkeakoulun yhteistyöllä on jo pitkä historia, mutta kumppanuussopimuksen myötä siitä tulee systemaattisempaa ja laaja-alaisempaa. Yhteistyötä tullaan tekemään osaamisen kehittämiseksi ja jatkuvan oppimisen varmistamiseksi.

- Meille kumppanuus on mahdollisuus tutustua ammattikorkeakoulun osaamiseen ja löytää uusia keinoja oman osaamisen kehittämiseen. Me puolestamme voimme tarjota ammattikorkeakoululle kansainvälisen liiketoiminta- ja tuotantoympäristön erityispiirteet. Toivomme luonnollisesti löytävämme myös osaavia työntekijöitä jatkossakin, BRP Oy:n paikallisjohtaja Valto Ristimella kertoo.

Ammattikorkeakoulun opiskelijoille avautuu harjoittelu- ja opinnäytemahdollisuuksia, ja myös kansainvälisiä opiskelijoita halutaan rekrytoida niiden tekijöiksi aiempaa sujuvammin. Vierailuluennot ja hackaton-tilaisuus tuovat osaltaan yrityksen toimintaa opiskelijoille tutuksi ja lähelle. Toisaalta halutaan tukea yhtiön henkilökunnan jatkuvaa oppimista. Kumppanuuteen kuuluu myös asiantuntijayhteistyötä ja osaamisen jakamista.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa ovat yhteisen kiinnostuksen kohteena erityisesti työyhteisöjen toiminta ja asiakaskokemus sekä digitalisaation uudet teknologiat.

- Olemme ammattikorkeakoululla todella iloisia tästä sopimuksesta. BRP on tärkeimpiä lappilaisia vientiyrityksiä, ja syvenevä yhteistyömme on meille arvokasta. TKI-näkökulma on tervetullut uusi lisä kumppanuuteen, Lapin ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Rissanen kiittää sopimusvalmistelijoita.

Yhteistyötä koordinoivat HR-asiantuntija Heli Satokangas ja osaamispäällikkö Tarja Tammia ammattikorkeakoulun Vastuulliset palvelut -osaamisryhmästä. Kumppanuussopimuksen tueksi laaditaan toimintasuunnitelma, jossa kuvataan tarkemmin yhteistyön teemat ja toimenpiteet. Kolmivuotisen sopimuksen allekirjoitustilaisuus järjestettiin verkossa 7.9.2021. Sopimuksen allekirjoittivat Valto Ristimella, tuotekehitysjohtaja Risto Perttula ja Riitta Rissanen.


Logot vierekkäin.



Kuusi ihmistä omien tietokonekameroidensa välityksellä.

Mukana allekirjoitustilaisuudessa olivat ylhäältä oikealta lukien Riitta Rissanen, sopimusvalmistelija Mirva Juntti (Lapin AMK), Tarja Tammia, henkilöstöpäällikkö Mari Kumpu (BRP), Risto Perttula ja Valto Ristimella.