kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Avoin AMK voi olla viikonloppukurssi tai tie tutkintoon
17.8.2015 9:00

Avoin AMK voi olla viikonloppukurssi tai tie tutkintoon

Avoin AMK on hyvä tapa syventää osaamista tai tutustua eri aloihin ja opiskeluun ammattikorkeakoulussa. Siellä voi myös valmentautua pääsykokeisiin tai opiskella opintojaksoja polkuopintoina tutkintoon.


Avoimessa ammattikorkeakoulussa voi opiskella Lapin ammattikorkeakoulun AMK- ja ylempään AMK-tutkintoon kuuluvia opintoja.

Avoin AMK on nimensä mukaisesti avoin kaikille opinnoista kiinnostuneille iästä, koulutustaustasta tai tavoitteista riippumatta. Ainoana rajoituksena on, että ylemmän AMK-tutkinnon opintojen suorittamiseen vaaditaan soveltuva AMK-tutkinto tai muu soveltuva korkeakoulututkinto.

Opintoja voi suorittaa yksittäisinä opintojaksoina tai laajempina kokonaisuuksina, erillisillä avoimen ammattikorkeakoulun järjestämillä opintojaksoilla tai tutkinto-opiskelijoiden ryhmissä.

Opiskella voi päivisin, iltaisin ja viikonloppuisin lähiopetuksessa Kemissä, Rovaniemellä, Torniossa tai seutukunnissa tai joustavasti ajasta ja paikasta riippumatta etä- ja verkkoyhteyksin. 

Avoimessa AMKissa ei voi suorittaa tutkintoa, mutta opinnot voidaan hyväksilukea osaksi tutkintoa opiskelijaksi hakeutumisen ja hyväksynnän jälkeen.

Opiskelu on maksullista mutta edullista. Opinnoista peritään 10 €/opintopiste TAI vuosimaksu 300 € , jolla voi suorittaa opintoja rajattomasti. Mukaan pääsee ilmoittautumalla.

Polkuopintoihin on vielä tilaa seuraavissa koulutuksissa:

- Agrologi (AMK), päiväkoulutus, Rovaniemi

- Restonomi (AMK), päiväkoulutus, Rovaniemi

- Insinööri (AMK), maanmittaustekniikka, päiväkoulutus, Rovaniemi
- Insinööri (AMK), maanmittaustekniikka, monimuotokoulutus, Rovaniemi
- Insinööri (AMK), tietotekniikka, päiväkoulutus, Rovaniemi
- Insinööri (AMK), konetekniikka, päivä ja monimuoto, Kemi
- Insinööri (AMK), sähkötekniikka, päivä ja monimuoto, Kemi
- Insinööri (ylempi AMK), teknologiaosaamisen johtaminen, Kemi

- Kuvataitelija (AMK), päiväkoulutus, Tornio

- Tradenomi (AMK), liiketalous, päiväkoulutus, Rovaniemi
- Tradenomi (AMK), tietojenkäsittely, monimuoto,Tornio

- kaikki englanninkieliset AMK-tutkinnot

Tulossa 2015-2016 myös: Kaivosteollisuuden opintokokonaisuus

Lisätietoja opiskelusta ja opinnoista: Lapin ammattikorkeakoulun Avoimen AMKin verkkosivut ja Maakuntakorkeakoulun sivut.

Avoin amk