kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Automaatiotekniikan osaajapulaan vastataan nopeavaikutteisilla toimenpiteillä
Uutiset
1.12.2021 12:05

Automaatiotekniikan osaajapulaan vastataan nopeavaikutteisilla toimenpiteillä

Insinööreille ja muille tekniikan asiantuntijoille on tulossa älykkään automaation opintoja avoimessa AMKissa vuoden 2022 aikana.


Tarjolla on viisi erilaista älykkään automaation maksutonta opintojaksoa, joista voi valita omaa automaatio-osaamista parhaiten täydentävät opinnot. Opintojaksojen sisällöt pureutuvat uusiin teknologioihin ja digitalisaatioon sekä niiden tuomien uusien mahdollisuuksien hyödyntämiseen.

Lapin AMKin sähkö- ja automaatiotekniikan lehtori Jukka Hietamäki kertoo, että koulutuksella vastataan toisaalta työelämän alati kasvavaan tiedon tarpeeseen, että tekniikan alan osaajapulaan. ”Automaatio ja tietotekniikka yhdistyvät nopealla tahdilla ja erilaisia sovelluksia hyödynnetään automaatiotekniikassa yhä enemmän. Tällä koulutuksella voi nopeasti täydentää omaa automaatio-osaamista esimerkiksi uusien sovellusten tarjoamilla mahdollisuuksilla”, jatkaa Jukka.

Se, että opiskelija voi suorittaa koko opintokokonaisuuden tai yksittäisiä opintojaksoja, helpottaa sitoutumista opintoihin. Monimuoto-opinnot on suunniteltu niin, että ne voi suorittaa työn ohessa etäopintoina. Opinnot ovat maksuttomia, koska ne toteutetaan yhteistyössä Centria-ammattikorkeakoulun ja Lapin ammattikorkeakoulun kanssa. Opintojaksoja on tarjolla molemmissa ammattikorkeakouluissa. Ensimmäiset opintojaksot alkavat jo tammikuussa ja ilmoittautuminen niihin on käynnissä!

Opintotarjonta ja ilmoittautumislinkit

Virtuaalinen käyttöönotto  | alkaen 11.1.

Älykäs kenttäinstrumentointi ja väylätekniikka  |  alkaen 13.1(Mikäli linkki ei avaudu päivitä sivu Ctrl + F5)

Pilvipalvelu ja teollisuus 4.0  | alkaen 15.3. (Mikäli linkki ei avaudu päivitä sivu Ctrl + F5)

Digitaaliset kaksoset  | alkaen 16.3.

Yhteistyö- ja mobiilirobotiikka  | alkaen 17.3.

 

Lisätietoja

Jukka Hietamäki

Arktiset luonnonvarat ja talous, Uudistuva teollisuus

Insinöörikoulutus, sähkö- ja automaatiotekniikka

+358 40 526 4016, jukka.hietamaki(at)lapinamk.fi

ja

avoinamk(at)lapinamk.fiÄlykäs automaatio Adobe Stock Centria.jpeg