kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Arja-Leena Autio on vuoden YAMK-alumni
31.10.2019 18:00

Arja-Leena Autio on vuoden YAMK-alumni

Torniolainen sairaanhoitaja YAMK Arja-Leena Autio on valittu vuoden YAMK-alumniksi Lapissa. Tunnustus myönnetään vuosittain alumnitapaamisen yhteydessä.


YAMK-alumneihin kuuluvat kaikki, jotka ovat valmistuneen ylempään ammattikorkeakoulututkintoon Lapin ammattikorkeakoulusta tai sitä edeltäneistä Kemi-Tornion ja Rovaniemen ammattikorkeakouluista.

Vuoden alumni -palkinto myönnetään henkilölle, joka on valmistumisensa jälkeen osoittanut erityistä kykyä työelämän kehittämiseen, käyttänyt osaamistaan kehittämisvoimana ja antanut panostansa myös ammattikorkeakoulun alumnina.

Arja-Leena Aution ansiolista on laaja. Hän valmistui sairaanhoitaja AMK-tutkintoon vuonna 2000 ja työvuosien jälkeen YAMK-tutkintoon Lapin ammattikorkeakoulusta vuonna 2016.

- Opintojen monialaisuus oli todella antoisaa. Otti aikansa, että pääsi insinöörin aivoituksiin sisään. Samaa poikkitieteellistä tekemistä voisi olla enemmän myös alumnitoiminnassa, Arja-Leena ideoi.

Opinnäytetyössään hän laati kehittämismallin kardiologisten potilaiden hoitoon. Malli otettiin käyttöön keskussairaalassa.

Nykyisessä toimessaan Länsi-Pohja-Mehiläinen Oy:ssä Arja-Leena saa myös toteuttaa kehittäjäpotentiaaliaan. YAMK-tutkinnon jälkeen hankitun Lean Master -koulutuksen myötä hän on käynyt luennoimassa lean-ajattelusta nykyisille opiskelijoille.

Alumnitoiminnassa Arja-Leena on ollut mukana valmistumisestaan alkaen, ja hän toimii mentorina kahdelle tänä syksynä aloittaneelle YAMK-opiskelijalle.

- Tuki olisi ollut itsellenikin opintojen alkuvaiheessa tarpeen. Uusi terminologia ja tieteen kielen haltuunotto monien työvuosien jälkeen ei ollut ihan helppoa.

Ylempään korkeakoulututkintoon tähtäävä tutkintokoulutus käynnistyi Lapissa kuusitoista vuotta sitten. YAMK-tutkintoon on tähän mennessä valmistunut noin 1400 opiskelijaa.


Autio Arja-Leena 1.jpg