kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Arctic Awards -palkinto Our Stories -hankkeelle
19.9.2019 14:00

Arctic Awards -palkinto Our Stories -hankkeelle

Torniosta Kilpisjärvelle kulkevan Revontultentien alueen kulttuuriperintöä vaaliva Our stories –hanke on voittanut arvostetun Arctic Awards –palkinnon.


Arctic Awards –palkinnon tarkoituksena on nostaa esiin poikkeuksellisia hankkeita, joissa keskitytään arktisen alueen kannalta tärkeisiin aiheisiin. Kilpailu on avoin hankkeille, joita on rahoitettu EU:n Arktisten alueiden Interreg –ohjelmista. Kilpailu on osa Arktisen yhteistyön ohjelmaa.

Vuoden 2019 Arctic Awards -voittajat julkistettiin tiistaina 17.9.2019 Kööpenhaminassa järjestettävässä palkintojenjakotilaisuudessa.

Lapin ammattikorkeakoulun Our Stories -kulttuuriperintöhanke palkittiin kategoriassa ”Arctic Entrepreneurial Spirit” seuraavilla perusteilla:

• Hanke on hyödyttänyt arktisten alueiden ihmisiä
• Hanke on osallistanut paikalliset mukaan toimintaan
• Hanke on onnistunut tavoittamaan vähemmistöjen edustajia (naiset, nuoret ja alkuperäiskansat) sekä
• Hanke on lisännyt kiinnostusta Revontultentietä ja sen yhteistä kulttuuriperintöä/-historiaa kohtaan, samalla vahvistaen Arktista yrittäjyyttä.

Kilpailun voittaneet projektit ovat olleet innovatiivisia ja inspiroivia sekä kyenneet osoittamaan selkeän ja konkreettisen hyödyn arktisille yhteisöille. Vuosittain jaettavan Arctic Award palkinto-kategorioita on kaksi: 1) Arctic Entrepreneurial Spirit ja 2) Cold Climate Opportunities.

Our stories – Revontultentien varrelta

Yhteinen kulttuuri ja historia ovat vahvasti esillä Revontultentiellä, joka yhdistää pohjoisen Suomen, Ruotsin ja Norjan raja-alueet. Torniossa toimiva Our Stories -hanke on pyrkinyt tuomaan kulttuuriperintöä esille tarinoiden avulla. Tarinoita on kerätty alueen asukkailta ja niistä on tehty mm. musiikkia, elokuvaa, suullista tarinankerrontaa sekä erilaisia taideteoksia. Suurin osa tarinoista ja tuotannoista on esillä www.ourstoties.info sivuilla, tarinoita on sivustolla yli 100. Sadat paikalliset ovat jakaneet tarinansa ja noin 70 yritystä osallistunut hankkeen tapahtumiin.

Revontultentie on virallinen matkailutie, joka kulkee Tornio-Haaparannasta Kilpisjärven kautta Norjan Tromssaan. Our Stories -hanke perustui tarpeeseen lisätä tietoisuutta Revontultentiestä, tarinoiden odotetaankin lisäävän kiinnostusta Revontultentiehen ja koko rajanvartiseen alueeseen.

Kolmivuotinen Our Stories –hanke päättyi kesäkuussa 2019. Pääasiallinen rahoitus on saatu Interreg Pohjoisen ohjelmasta.

Hanketta on koordinoinut Lapin ammattikorkeakoulu ja hankkeen projektipäällikkönä on ollut Saila-Inkeri Puukko.

Hankkeen osatoteuttajina ovat toimineet Ihana! Norjasta, JORD ja Svefi Ruotsista sekä Studio E-City Suomesta.

------------------------------------------------------------------

Lisätietoja Our Stories -hankkeesta:
Projektipäällikkö Saila Puukko,
saila.puukkoharmaasähköposti.jpg
puh. +358 40 752 8573Saila.jpg