kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Anu ja Heli Huhanantille Vuoden 2017 alumni -tunnustus
9.11.2017 7:00

Anu ja Heli Huhanantille Vuoden 2017 alumni -tunnustus

Kaupan ja kulttuurin osaamisalan vuoden 2017 alumniksi on tänä vuonna valittu poikkeuksellisesti kaksi henkilöä, myyntipäällikkö Heli Huhanantti ja markkinointiasiantuntija Anu Huhanantti Rovaniemeltä.


Anu ja Heli ovat valmistuneet Lapin ammattikorkeakoulun englanninkielisestä Innovative Business Services koulutuksesta (nyk. International Business) tradenomeiksi Rovaniemen kampukselta. Anu ja Heli ovat olleet aktiivisesti alumnitoiminnassa mukana valmistumisestaan lähtien.

- Koulu on lähellä ja valmistumisesta ei ole vielä kovin kauaa. Meillä on useinkin opiskelijoita harjoittelussa ja siitä tulee hyvä mieli, että pääsee tukemaan opiskelijoita työllistymisessä, kertoo Heli motivaatiostaan alumnitoimintaan.

Anun mielestä alumnitoiminta tuo vaihtelua omaan arkeen.

- Kuitenkin siellä taustalla on se halu auttaa. Tässä tutustuu samalla uusiin ihmisiin ja saa verkostoiduttua muiden kanssa. Opiskelijat tarvitsevat rohkaisua ja kontakteja yrityksiin. Samalla voi tarjota opiskelijoille esimerkin, mihin voi mahdollisesti työllistyä.

Omalla esimerkillään he ovat kannustaneet Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijoita opinnoissaan eteenpäin, tuoneet ammattikorkeakoulua positiivisella tavalla esille ja olleet aktiivinen osa ammattikorkeakoulun työelämäyhteistyötä.

 

Opiskeluaikana solmitaan kallisarvoisia kontakteja

Molemmilla oli jo jonkin verran korkeakouluopintoja takana ennen Lapin ammattikorkeakouluun hakeutumista. Englanniksi opiskelu oli luontevaa englantipainotteisen peruskoulun jälkeen.

Anun mukaan opiskeluaika AMKissa oli hauskaa aikaa. Opiskelumotivaatio oli korkealla ja kansainvälinen opiskelijaryhmä oli mukava, aikuismainen ryhmä.

- Opettajatuutorimme Anzelika Krastina oli tosi motivoiva, kannustava ja läheinen opiskelijoiden kanssa, mikä auttoi hyvän ryhmähengen muodostumisessa. Tykkäsin myös siitä, että oli paljon projekteja ja EU-hankkeita opiskelussa, joiden kautta pääsi tekemään oikeita töitä ja projektit auttoivat ryhmää työllistymään opiskelujen jälkeen, kertoo Anu.

Heli puolestaan kiittää projektimuotoista opiskelua innostavaksi.

- Saatiin kontakteja työelämään sekä pääsimme tekemään oikeita asioita niiden kautta. Innovative Business Services –linjalle ei lähdetty pelkästään kuuntelemaan luentoja tai lukemaan kirjoja, vaan juuri nuo projektit ja työelämäyhteistyö olivat se juttu, mikä motivoi opiskelijoita ja sitä kautta saatiin myös töitä, lisää Heli.


Kovat paikat jäävät parhaiten mieleen

Anu muistelee, että AMK-opinnoista ovat jääneet mieleen sellaiset projektit, jotka olivat todella haastavia, osin vähän tukaliakin, sillä niistä hän oppi todella paljon.

- Vaikka opiskelu oli englanniksi, oli loistavaa, että meillä oli myös englannin kielen opetusta, jatkaa Anu. Tätä voisi olla varsinkin alkuun enemmänkin, jolla varmistettaisiin ammattisanaston ja käytäntöjen hallitseminen.

Sekä Anu että Heli kävivät töissä koko opiskeluajan, ja jatkoivat valmistumisen jälkeen suoraan työelämässä. Heli työskentelee nyt Arktikumin ja Korundin myyntipäällikkönä ja esimiestehtävissä.

Anu sai opiskelun aikana projektin kautta työpaikan Lapin Kauppakamarilta ja oli siellä töissä pari vuotta. Nyt hän työskentelee Pohjolan Osuuspankin markkinoinnissa, ja vastaa koko toimialueen markkinointitehtävistä.

Anu ohjaa usein nykyisellä työpaikallaan AMK-harjoittelijoita. Työharjoittelut ovat hyvä keino tutustua työelämään ja harjoittelijat pääsevät tutustumaan yrityksen toimintaan laajasti.

- Voisi myös miettiä erilaisia vaihtoehtoja työharjoitteluihin, esimerkiksi useampi yrittäjä ottaisi työharjoittelijan yhdessä, näin harjoittelija voisi nähdä useamman paikan ja samalla ei kuormitettaisi yhtä yrittäjää liikaa, ehdottaa Heli.

 

Eteenpäin oppivan mieli

Tulevaisuutta varten Anu pitää kaikki mahdollisuudet avoimena.

- Jotain myyntiin ja markkinointiin liittyvää tulen ehkä tekemään tulevaisuudessakin, kun on osaamista siitä kertynyt. Kansainvälisyyttä kaipaan, ja sitä voisikin olla tulevaisuudessa työssäni lisää, mutta koskaan ei tiedä, mitä tulee vastaan.

- Aika vaikea kysymys, sanoo Heli tulevaisuuden suunnitelmistaan. Elän tässä hetkessä, mutta mielenkiinnolla odotan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Tuntuu, että nykyään missään työpaikassa ei enää olla ikuisuuksia, joten johonkin varmaan jossain vaiheessa siirrytään. Myynti ja markkinointi kiinnostavat minua, sekä ihmisten kanssa työskentely. Avoimin mielin katson tulevaisuuteen. Opiskelutoverin sanoja lainaten: Hyville tyypeille on aina töitä.

Vuoden alumni on valittu kaupan ja kulttuurin osaamisalalla jo usean vuoden ajan. Ensi vuosi on Kaupan ja kulttuurin osaamisalalla alumnitoiminnan 10-vuotisjuhlavuosi. Juhlavuosi tulee näkymään osaamisalan alumnitoiminnassa monin eri tavoin.Anu ja Heli vuoden alumnit.jpg

Kaupan ja kulttuurin osaamisalan vuoden 2017 alumnit Anu ja Heli Huhanantti