kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Animaatio tekijöidensä silmin
21.5.2014 14:00

Animaatio tekijöidensä silmin

Animaation tekijöiden työllisyystilanne on tällä hetkellä hyvä. Pelifirmat ovat yksi suuri työllistäjä.


Perinteisen animaation puolella tilanne on vaihtelevampi, mutta animaatio on yleisesti kasvava toimintakenttä luovan alan osaajille.

Kuvataiteen aikuisopiskelijaryhmä sai animaatiokurssin etätunnin vieraiksi Studio Outo -yrityksestä animaattorit Tero Takalon ja Unna Vuontisjärven. Kysymyspatteriston kautta keskusteluja käytiin animaation alan yleisistä sisällöistä. Sen lisäksi luodattiin animaattoreiden silmin saamenkielisen Àigin-lyhytelokuvan tuotantoprosessia. Vieraat korostivat hyvien perusanimaatiotaitojen tärkeyttä, koska ohjelmistot muuttuvat sekä tuotantoyrityksillä on käytössä tuotannosta riippuen erilaisia ohjelmia. Usein yritykset kouluttavatkin omia tekijöitä.

Opiskelijat saivat kannustusta osaamisensa kehittämiseen ja vinkkejä portfolion kokoamiseen. Opettajat poimivat ajankohtaista näkökulmaa työelämän tarpeista. Positiivinen viesti kuvataiteen opiskelijoille oli animaatio-osaajien suuri tarve sekä animaatio- että pelialalla.


Kuvankaappaus 2014-5-15 kello 17.09.jpg