kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Ammattiopistosta on nyt entistä lyhyempi matka AMK-tutkintoon
17.10.2017 8:00

Ammattiopistosta on nyt entistä lyhyempi matka AMK-tutkintoon

Lapin AMK tarjoaa ammattiopistoissa opiskeleville väyläopintojen kokonaisuuden, joka nopeuttaa AMK-tutkintoon valmistumista ammattiopiston jälkeen.


Väyläopinnot on tarkoitettu soveltuvan ammatillisen perustutkinnon suorittaneille tai Ammattiopisto Lappiassa, Lapin ammattiopistossa, Lapin matkailuopistossa, Lapin urheiluopistolla tai Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa soveltuvaa ammatillista toisen asteen perustutkintoa opiskeleville. Sosiaali- ja terveysalalle opintomenestyksen on oltava vähintään tasolla hyvä.

Väyläopintojen ideana on, että ammattikorkeakoulututkinnon suorittaminen nopeutuu suoritettujen väyläopintojen ja ammatillisessa koulutuksessa hankitun osaamisen ansiosta. AMK-tutkinnon suorittamiseen kuluvaa aikaa voi lyhentää vuodella.

Väyläopinnot ovat Lapin AMKin koulutusten ensimmäisen lukuvuoden opintoja, ja niiden laajuus on 30 opintopistettä. Väyläopintojen avulla voi kehittää osaamistaan ja ammattitaitoaan sekä aloittaa tutkintotavoitteisen opiskelun. Väyläopintojen tavoitteena on tukea yksilöllisiä osaamispolkuja ja joustavoittaa siirtymävaihetta korkeakouluopintoihin.

Väyläopintoja voi opiskella joko päivä- että monimuoto-opintoina. Opintotarjonta ja ilmoittautuminen löytyvät osoitteesta www.maakuntakorkeakoulu.fi ja ja yhteistyöoppilaitosten opinto-ohjaajilta.

Väyläopinnot eivät sinänsä oikeuta AMK-tutkinnon suorittamiseen, mutta ne antavat mahdollisuuden hakea Lapin ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa (avoimen väylä –haku) ilman tavanomaista valintakoemenettelyä.

Lisätietoja: www.lapinamk.fi/vaylaopinnot

Tiedustelut:
Niina Riihiniemi, Lapin AMK/avoin AMK, niina.riihiniemiLapin AMK sähköposti, p. 040 656 5127
Tuovi Honkela, Lapin AMK/korkeakoulupalvelut, tuovi.honkelaLapin AMK sähköposti, p. 040 353 4276lapin amk.