kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Ammattiopisto Lappia ja Lapin AMK solmivat kumppanuussopimuksen
21.8.2017 7:00

Ammattiopisto Lappia ja Lapin AMK solmivat kumppanuussopimuksen

Ammattiopisto Lappian ja ammattikorkeakoulun yhteiselo loppui vuoden 2014 alussa, kun AMK yhtiöitettiin Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymästä erilliseksi organisaatioksi. Yhteistyötä hallinnollinen ero ei silti lopettanut.


Kumppanuussopimus onkin luontevaa jatkoa aikaisemmalle yhteistyölle.

Sopimuksen myötä kootaan yhteen niitä toimia, joissa oppilaitokset ovat jo tehneet yhteistyötä. Näitä ovat muun muassa ammattiopiston opiskelijoille valmistellut väyläopinnot ammattikorkeaan ja erikoistilojen ja asiantuntijoiden yhteiskäyttö. Samalla sovittiin, että yhteistyötä tehdään entistä enemmän tulevaisuudessa.

Oppilaitosten yhteisenä tavoitteena on vahvistaa näkyvyyttä ja vaikuttavuutta myös Ruotsissa, Norjassa ja Luoteis-Venäjällä. Lisäksi halutaan tarjota Ammattiopisto Lappian opiskelijoille mahdollisuus edetä korkeakouluopintoihin entistä sujuvammin. Myös yrittäjyysopinnoissa sekä elinkeinoelämän kehittämisessä on mahdollista löytää yhteistyön paikkoja. Yhteinen resurssien käyttö hyödyttää kumpaakin oppilaitosta, olipa kyse asiantuntijaresursseista, tiloista tai laitteista, palveluiden hyödyntämisestä tai muista voimavaroista.

Kumppanuutta koordinoivat Antti Päivärinta (Lappia) ja Mirva Juntti (Lapin AMK). Lisäksi toimeenpanoon kutsutaan asiantuntijoita molemmista organisaatioista.

Lisätietoja

Ammattiopisto Lappia, Antti Päivärinta, toimipaikkapäällikkö, puh. 050 461 2318
Lapin AMK, Mirva Juntti, palvelupäällikkö, puh. 0400 126 287Martti Lampela ja Virpi Lilja.jpg