kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Ammattikorkeakoulut vahvistavat kestävää kehitystä edistävän tutkimus- ja kehittämistoimintansa tavoitteita
14.9.2022 8:00

Ammattikorkeakoulut vahvistavat kestävää kehitystä edistävän tutkimus- ja kehittämistoimintansa tavoitteita

Jokaisessa ammattikorkeakoulujen tekemässä TKI-hankkeessa huomioidaan kestävyys ja vastuullisuus.


Ammattikorkeakoulut muuttavat maailmaa kestävämmäksi monin tavoin. Vaikuttavuus rakentuu paitsi opiskelijoiden ja henkilöstön osaamisesta, myös ammattikorkeakoulujen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnasta eli TKI-työstä.

Kaikki Suomen ammattikorkeakoulut ovat sitoutuneet Arenen Kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelmaan. Jokainen toteuttaa tähän liittyvää kehitystyötä omien ohjelmiensa mukaisesti. Yhteinen tavoite ohjaa kehittämistyötä samaan suuntaan.

Kestävä ja vastuullinen tutkimus-, kehitys-, ja innovaatiotoiminta ammattikorkeakouluissa – julkaisuun on koottu ammattikorkeakouluille yhteisiä kriteerejä, toimintamalleja, tavoitteita sekä arvioinnin tapoja kestävän kehityksen TKI-työlle. Nyt julkaistu raportti auttaa ammattikorkeakouluja varmistamaan, että tulevaisuudessa jokaisen yhteistyökumppanin kestävän kehityksen työ saa entistä paremman hyödyn korkeakouluyhteistyöstä. Tämän lisäksi raportti osoittaa, miten monin eri tavoin ammattikorkeakoulut siirtävät yhteiskuntaamme kestävämmälle pohjalle.

- Lapin AMKissa tunnistettiin hyvin varhaisessa vaiheessa TKI-toiminnan keskeinen rooli alueellisen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden tekijänä. Voimme olla omalta osaltamme edistämässä vihreän siirtymän toteutumista ja varmistaa toiminnassamme kestävän kehityksen ja vastuullisuuden toteutumisen kaikilla toimintamme osa-alueilla, kertoo raportin tuottaneessa Arenen työryhmässä mukana ollut Lapin AMKin yliopettaja Sanna Tyni.

Lapin AMK on valinnut profiilinsa pohjaten YK:n Agenda 2030 kestävän kehityksen tavoitteista (SDG) kuusi, joita se osaamisellaan erityisesti edistää koulutuksissaan ja TKI-toiminnassaan. Vuoden 2021 lopun tilannekatsauksen mukaan 70 % käynnissä olevista hankkeista edistää erityisesti Lapin AMKin valitsemaa kuutta kestävän kehityksen tavoitetta.

Julkaisu: Kestävä ja vastuullinen tutkimus-, kehitys-, ja innovaatiotoiminta ammattikorkeakouluissa

Arenen tiedote: Ammattikorkeakoulut vahvistavat kestävää kehitystä edistävää tutkimus- ja kehittämistoimintaansa

Lisätietoja

Sanna Tyni, yliopettaja, Lapin ammattikorkeakoulu
sanna.tyni(at)lapinamk.fi

Katri Hendriksson, kestävän kehityksen koordinaattori, Lapin ammattikorkeakoulu
katri.hendriksson(at)lapinamk.fiLapin AMKin vastuullisuuden kädenjälki