kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Ammattikorkeakoulun ja Lapin Kuntoutuksen kumppanuus vahvistaa kuntoutuksen etäpalveluiden tavoitettavuutta pohjoisessa
22.3.2023 10:00

Ammattikorkeakoulun ja Lapin Kuntoutuksen kumppanuus vahvistaa kuntoutuksen etäpalveluiden tavoitettavuutta pohjoisessa

Yhteistyö lisää alueen sisäistä osaamista ja kehittää monipuolisia etäkuntoutuksen mahdollisuuksia.


Lapin Kuntoutus tarjoaa monipuolisia kuntoutuksen palveluita ja monipuolista laitoskuntoutusta sekä julkiselle sektorille että yksityisasiakkaille. Yrityksen tavoitteena on panostaa jatkossa yhä enemmän henkilöstön jatkuvaan koulutukseen ja osaamisen kehittämiseen. Lapin AMK kouluttaa tulevaisuuden kuntoutuksen ammattilaisia alalle.

Kumppanuussopimuksen tavoite on vahvistaa etäkuntoutukseen ja –ohjaukseen liittyvän osaamisen kehittymistä. Painopisteenä on etenkin etäkuntoutuksen uudet palveluavaukset ja asiakaskokemusten kehittäminen.

– Haluamme kehittää moniammatillisia etäkuntoutusmahdollisuuksia. Meillä on jo tarvittavia työkaluja, mutta tarvitsemme uusia malleja tulevaisuuden etäkuntoutuksen ohjaamiseen ja asiakaskokemuksen kehittämiseen. Tämän takia teemme innolla yhteistyötä Lapin ammattikorkeakoulun kanssa, Lapin Kuntoutuksen toimitusjohtaja Pia Aikio kommentoi.

– Lappi on alueena erityislaatuinen. Pitkät etäisyydet vaikuttavat siihen, millä tavalla kuntoutuspalveluita toteutetaan ja mitä se niiltä vaatii. Onkin tärkeää, että nämä ratkaisut rakennetaan alueen sisäisesti. Tämän takia etäpalvelujen kehittäminen on myös sosiaalisesti vastuullista. Kumppanuuden kehityskärkien myötä myös meidän kokeneet opettajamme ja erityisasiantuntijat voivat jalostaa osaamistaan, Lapin AMKin rehtori Riitta Rissanen kommentoi.

Kumppanuus toteutuu kehittämishankkeissa ja yhteistyössä koulutusten kanssa. Tämän lisäksi sopimuskauden aikana kehitetään osaamista ja vaihdetaan asiantuntijuutta kumppanuusosapuolten kesken. Asiantuntijuutta kehitetään jatkuvalla oppimisella sekä työnantajakuvan ja rekrytoinnin parantamisella.

– Osaamisen kartuttaminen koskee opiskelijoiden lisäksi myös meidän ammattilaisiamme, jotka pääsevät hyödyntämään ammattikorkeakoulun resursseja matalalla kynnyksellä, kommentoi Lapin Kuntoutuksen kehittämispäällikkö Soile Niskala.

Nyt allekirjoitettu sopimus on voimassa kolme vuotta. Lisätietoja kumppanuussopimuksesta antavat kehittämispäällikkö Soile Niskala, soile.niskala@lapinkuntoutus.fi, puh. 040 5449 968 ja osaamispäällikkö Jaana Huovinen, jaana.huovinen@lapinamk.fi, puh. 040 564 1942.

Henkilö pöydän ääressä puhelimella, pöydällä läpikuvauksia käsistä.