kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Amazing KauKu Race – vauhdikas aloitus
12.9.2016 11:00

Amazing KauKu Race – vauhdikas aloitus

Amazing KauKu Race -tapahtuma järjestettiin aloittaville liiketalouden, tietojenkäsittelyn, kuvataiteen, International Business:in ja Business Information Technology:n opiskelijoille 6.-7.9 Rovaniemellä sekä Torniossa nyt ensimmäistä kertaa.


Tapahtuman ideana oli tehdä KauKua, eli kaupan ja kulttuurin osaamisalaa, tutuksi uusille opiskelijoille. Tapahtuma lähti käyntiin Rovaniemellä rastikierroksella, jossa opiskelijat pääsivät tutustumaan muun muassa opiskelijakuntaan, opiskelijayhdistyksiin sekä KauKun eri koulutusohjelmiin. Tapahtuman suunnittelivat Tornion kampuksella toimiva opiskelijayhdistys TOKKO Ry sekä Rovaniemellä toimiva ROTTA Ry ja he järjestivät tapahtuman kaupan ja kulttuurin henkilökunnan avustuksella.


ROTTA Ry:n puheenjohtaja Heikki Lindroos kertoo, että idea tapahtumaan tuli koulun puolesta. Lindroos oli pitämässä yhtä rastia, jonka ideana oli esitellä ROTTA Ry opiskelijayhdistystä pienen tietovisan avulla.

- Rastikierroksen jälkeen liiketalouden opiskelijat pääsivät suunnittelemaan liikelahjaa ja IB-opiskelijat tapahtumaa, jotka he pääsivät esittämään seuraavana päivänä Torniossa.


Toisen vuoden liiketalouden opiskelijan Jeanette Tammelan pitämällä rastilla opiskelijat saivat tehtäväksi ratkaista jonkin tapauksen mediaa käyttämällä. Esimerkiksi miten uusi yritys, joka on keksinyt kodinhoitorobotin, voisi myydä sitä parhaiten vanhuksille. Tehtävässä piti miettiä paras vaihtoehto erilaisista medioista. Tammela kertoi, että on ollut paljon hyviä ideoita ja rastista on pidetty.

- Tällaisissa ryhmätehtävissä tutustuu paljon paremmin uusiin luokkalaisiin kuin jos menisi vain juttelemaan, juuri opintonsa aloittanut liiketalouden opiskelija Milja Vornanen kertoo.


Torniosta lähtöisin oleva liiketalouden opiskelija Esa Inget kertoo kuulleensa paljon positiivista Lapin AMK:ista ja Rovaniemestä. Hän on myös samoilla linjoilla monen muun uuden opiskelijan kanssa siitä, että koulu on tuntunut aluksi aika sokkeloiselta ja että on hyvä että rastikierroksen yhteydessä tulee kierrettyä rakennusta. Inget nosti rastien sisällöstä esiin Lappi-keskeisyyden, jota hän pitää hyvänä.

Tapahtuma jatkui Torniossa Musiikkitalolla keskiviikkona 7.9. Siellä opiskelijat pääsivät esittelemään ryhmiensä tuotoksia, joista parhaat palkittiin.

Opiskelija Juuso Korhosen mukaan tapahtuma oli hyvin toteutettu. Erityisesti hän piti heittäytymisestä ja yhteenkuuluvuuden rakentamisesta. Paras juttu oli liikelahjan suunnittelu sekä sen esittäminen yleisön edessä Torniossa. Korhonen koki tapahtumasta olleen paljon hyötyä, sillä turha jännittäminen hävisi sekä tapahtuma kehitti heidän luokkansa yhteistyötä.

- En olisi uskonut, että koulu alkaa niin vauhdikkaasti ja mukavasti.

 

inget.jpg

  Liiketalouden opiskelija Esa Inget
jeaneten rasti.jpg

Jeanette Tammelan rastilla aiheena oli mediakuvataideopiskelijat.jpg

Kuvataideopiskelijat Paula Pasanen ja Salla Katainen tulivat Torniosta pitämään rastia Rovaniemelle