kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Älyä ja analysointia
Uutiset
8.8.2022 9:00

Älyä ja analysointia

Insinööreille ja muille tekniikan asiantuntijoille käynnistyy älykkään automaation opintoja avoimessa AMKissa elokuussa.


Tulevalle syksylle on tarjolla neljän maksuttoman opintojakson kokonaisuus, jonka voi suorittaa kokonaan tai valita omaa automaatio-osaamista parhaiten täydentävät opintojaksot

Lapin AMKin sähkö- ja automaatiotekniikan lehtori Jukka Hietamäki kertoo, että koulutuksella vastataan toisaalta työelämän alati kasvavaan tiedon tarpeeseen, että tekniikan alan osaajapulaan.

- Älykkään automaation ansioista tieto on entistä jaettavampaa yrityksissä ja sitä analysoidaan eri vaiheissa. Automaatio ja tietotekniikka yhdistyvät nopealla tahdilla ja erilaisia sovelluksia hyödynnetään automaatiotekniikassa yhä enemmän. Tällä koulutuksella voi nopeasti täydentää omaa automaatio-osaamista ja hyödyntää digitalisaation myötä syntyviä uusia mahdollisuuksia omassa työssään.

Ilmoittautuminen käynnissä

Opinnot on suunniteltu niin, että ne voi suorittaa opintokokonaisuutena tai yksittäisinä opintojaksoina sen mukaan, millaiselle täsmäosaamiselle on tarvetta. Koulutuksella on mahdollista uudistaa osaamista työuran eri vaiheissa. Joustavat etäopinnot voi suorittaa työn ohessa ja ne ovat maksuttomia. Älykäs automaatiokoulutus tehdään yhteistyössä Centria-ammattikorkeakoulun ja Lapin ammattikorkeakoulun kanssa. Opintojaksoja on tarjolla molemmissa ammattikorkeakouluissa. Ensimmäiset opintojaksot alkavat jo elokuussa ja ilmoittautuminen niihin on käynnissä!

Älykäs automaatio syksyn 2022 opintotarjonta ja ilmoittautumislinkit:

Ohjelmoinnin perusteet alkaen 30.8. Ilmoittaudu tästä. 

Automaation tietotekniikka alkaen 01.09. Ilmoittaudu tästä.  (Mikäli linkki ei avaudu päivitä sivu Ctrl + F5)

IoT Älykkäässä automaatiossa alkaen 31.10. Ilmoittaudu tästä.  

Älykäs kenttäinstrumentointi ja väylätekniikka alkaen 03.11. Ilmoittaudu tästä.  (Mikäli linkki ei avaudu päivitä sivu Ctrl + F5)

Tulossa talvella 2023: 

Kyperturvallisuus

Ohjelmoitavat logiikat ja käyttöliittymät (PLC+HMI)

Yhteistyö- ja mobiilirobotiikka

Digitaaliset kaksoset

Lisätietoja:

Jukka Hietamäki

Arktiset luonnonvarat ja talous, Uudistuva teollisuus

Insinöörikoulutus, sähkö- ja automaatiotekniikka

+358 40 526 4016, jukka.hietamaki(at)lapinamk.fiÄlykäs automaatio FB 1200x628.jpg

Ilmoittautuminen syksyllä alkaviin opintoihin on käynnissä.