kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Alan osaajia tarvitaan lähitulevaisuudessa – vuotuiset Lapin Mittauspäivät kokosivat yhteen toimialan työnantajat ja –tekijät
14.3.2019 15:00

Alan osaajia tarvitaan lähitulevaisuudessa – vuotuiset Lapin Mittauspäivät kokosivat yhteen toimialan työnantajat ja –tekijät

Maanmittaus alan ammattilaiset kokoontuivat Rantavitikan kampuksella Lapin Mittauspäivät 2019 –tapahtumassa.


Lapin AMKin Rantavitikan kampuksella järjestettiin 14.3.2019 Lapin Mittauspäivät 2019. Kyseessä oli vuotuinen tapahtuma maanmittausalan ammattilaisille, ja yhteen kokoontui yrityksiä ja edustajia ympäri Suomen. Tapahtumaan osallistui työelämän ammattilaisia ja opiskelijoita, jotka pääsivät päivän aikana tutustumaan nähtävillä olleisiin tuotteisiin ja palveluihin sekä kuuntelemaan useita luentoja ajankohtaisista ammattiaiheista.

Näytteilleasettajien pöytiä oli aulaan pystytetty useita ja vierailijoita oli jokaisella pisteellä. ”Tasaiseen tahtiin on kiinnostuneita riittänyt, niin opiskelijoita kuin jo työelämässä olevia,” kertoi Päivi Värtinen-Juntunen ja Niina Karkiainen Maanmittauslaitokselta. ”Lähivuosina on tarvetta osaavalle henkilöstölle, joten olemme kiertäneet paljon erilaisissa tapahtumissa. Eläköitymistä tapahtuu lähivuosina paljon, joten joudumme etsimään uudenlaisia ratkaisuja vastata työvoimatarpeeseen. Toivoisimme pääsevämme myös kertomaan alan työtehtävistä myös toisen asteen kouluille, jotta nuoria saadaan innostumaan alasta jo aikaisemmin,” Värtinen ja Karkiainen lisäävät.


naiset.JPG
Kuvassa Päivi Värtinen-Juntunen ja Niina Karkiainen.


Paikalla oli myös maanmittausalan laitteiden ja ohjelmistojen Suomen maahantuoja ja jälleenmyyjä Topgeo Oy. ”Olemme tulleet tänne verkostoitumaan ja etsimään hyviä työntekijöitä meille töihin. Seuraavan vuoden aikana meillä on aika paljon paineita lisätä henkilökunnan määrää, joten tällaisissa tilaisuuksissa on hyvä olla esillä ja kertomassa yrityksen työmahdollisuuksista. Toimimme koko Suomen alueella ja tarjolla on töitä niin konttorissa, kentällä, myynnissä kuin asennustehtävissä,” Markku Similä Topgeo Oy:stä kertoi.

Opiskelijat tutustuivat työelämäedustajien pisteisiin päivän aikana monilukuisena joukkona. Vierailijat koostuivat tekniikan alan opiskelijoista sekä muista alalla jo työskentelevistä vieraista. ”Tällaiset tapahtumat ovat hyödyllisiä ja kiinnostavia, on hyvä nähdä työnantajia ja katsoa alan uusimpia laitteita,” kommentoi rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opiskelija Raimo Vuollo. ”Olen löytänyt tänään jo kaksi potentiaalista työpaikkaa,” totesi rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opiskelija Markus Lehto. Opiskelijoiden mukana oli myös Janne Keränen ja Heikki Oja, jotka totesivat: ”Näitä tapahtumia järjestetään hyvin, syksyllä ja keväällä, mutta erityisesti nyt tilaisuus on tärkeä, jotta kaikki voivat löytää kesätyöpaikan itselleen.”


mittauspaivan opiskelijat.JPG
Kuvassa tekniikan alan opiskelijoita.


Lapin Mittauspäivät 2019 –tapahtuman yhteydessä oli samaan aikaan käynnissä Rovaniemen Insinööriopiskelijayhdistys RovIo:n Isona Insinööriksi – ura- ja rekrytointitapahtuma.
yleiskuva.JPG