kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Agnico Eagle Finland lahjoitti Lapin AMKille 20 000 euroa
Uutisia lahjoituksista ja lahjoittajista
21.12.2018 6:00

Agnico Eagle Finland lahjoitti Lapin AMKille 20 000 euroa

Kaivosyhtiö Agnico Eagle osallistuu Lapin ammattikorkeakoulun varainkeruuohjelmaan 20 000 euron lahjoituksella. Lahjakirja luovutettiin ammattikorkeakoululle 19.12.


Kaivannaisteollisuus on Lapin tärkeimpiä elinkeinoja, ja se kuuluukin Lapin AMKin TKI-toiminnassa kärkialoihin. Tutkimus ja palvelut liittyvät materiaalitekniseen tutkimukseen, rakennustekniikkaan, mittaustekniikkaan, mineralogiaan, käynnissäpitoon, kiertotalouteen, kaivosyhteisöjen hyvinvointiin ja turvallisuuteen sekä erityisesti arktiseen olosuhdeosaamiseen.

TKI-työn tuloksia soveltamalla yritykset pystyvät kehittämään omaa toimintaansa, tuotteitaan, palveluitaan ja uusia liiketoimintamalleja. AMK järjestää myös kaivosteollisuuden tarpeita palvelevaa korkeakoulutusta.

Agnico Eaglen Euroopan toimintojen henkilöstöjohtaja Kaisa Saarijärven mukaan yhteistyö Lapin ammattikorkeakoulun ja muiden Pohjois-Suomen oppilaitosten kanssa on Kittilän kaivokselle todella tärkeä asia.

- Kaivosalan asiantuntijoiden lisäksi tarvitsemme myös muiden alojen osaajia, kuten tradenomeja ja eri alojen insinöörejä. Tavoitteemme on myös omalta osaltamme vaikuttaa siihen, että nuoret voivat opiskella täällä pohjoisessa ja Pohjois-Suomi säilyisi säilyy elinvoimaisena.

Ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Rissanen kertoo, että maakunnan kaivosteollisuus ja Agnico Eagle on ammattikorkeakoululle tärkeä yhteistyökumppani kaivannaisalan koulutuksen ja tutkimustoiminnan kehittämisessä. Kaivosteollisuuden osaamisen kehittäminen ja uudistaminen on Lapissa erittäin tärkeää.

- Uudet osaamiset liittyvät erityisesti kiertotalouteen ja vastuullisuuteen. Tässä työssä olemme mielellämme mukana Agnicon Eaglen kanssa, myös lisäämällä kaivosalan houkuttelevuutta nuorten keskuudessa, täydentää AMKin Arktisten luonnonvarojen ja talouden osaamisaluejohtaja Hannu Kähkölä.

Lisätietoja:

Johtaja (varainkeruu) Leena Alalääkkölä, Lapin AMK, leena.alalaakkola(ät)lapinamk.fi, p. 040 055 9065
Henkilöstöjohtaja Kaisa Saarijärvi, Agnico Eagle Finland Oy, kaisa.saarijarvi(ät)agnicoeagle.com, p. 040 511 0872

Elävä Lappi – Osaamispääomaa tulevaisuuteen, Lapin AMKin varainkeruukampanja
Yrityksille ja yhteisöille – Lapin AMK, verkkosivutAgnico Eagle_Kittila_Process_Plant_Dec2018-009.jpg

Kuva: Agnico Eagle