kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Accountor ja Lapin AMK sopivat kumppanuudesta ja uudesta yhteistyöstä
5.11.2020 8:00

Accountor ja Lapin AMK sopivat kumppanuudesta ja uudesta yhteistyöstä

Yhteistyöllä vahvistetaan alueen yritysten kilpailukyvyn parantamiseen tähtäävää osaamista.


Accountor on tilitoimistopalveluita tuottava valtakunnallinen yritys, jonka Rovaniemen toimisto työllistää 100 taloushallinnon asiantuntijaa. Yhteistyöllä Lapin ammattikorkeakoulun kanssa vahvistetaan alueen yritysten kilpailukyvyn parantamiseen tähtäävää osaamista.

Kumppanuutta ei tarvitse rakentaa tyhjän päälle, sillä Accountor ja AMK ovat tehneet yhteistyötä jo usean vuoden ajan. Accountorin palvelualuejohtaja Vesa Schutskoffin mukaan aika ja ajatus kypsyi kumppanuuteen.

- Toimialalla ja omalla konsernillamme on tarve digitalisaation kehittämiselle. Vaikka ala muuttuu, tehdään muutokset perusosaamista kunnioittaen. Olen äärimmäisen ylpeä siitä, että tämä kehitystyö saa meillä voimaa juuri Lapissa.

Kumppanuussopimuksen mukainen uusi yhteistyö kohdentuu muun muassa talous- ja palkkahallinnon digitalisaatioon, asiakaspalveluosaamiseen ja järjestelmä- ja alustaosaamiseen. Käytännön yhteistyötä tullaan tekemään sekä koulutuksissa että tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa.

Tradenomiopiskelijoiden harjoittelujen ja opinnäytetöiden toimintamallia kehitetään entistä vastavuoroisemmaksi. Myös työn opinnollistamisen ratkaisut ja kummiluokka- ja kummiopiskelijatoiminta tulevat uusina yhteistyömuotoina käyttöön.

Myös ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Rissanen korostaa tradenomien vahvaa perusosaamista väline- ja digiosaamisen lisäksi.

- Opintojen aikaiset, elävät ja aidot työelämäyhteydet ovat opiskelijoille erittäin motivoivia.

Taloushallinnon digitalisaatio tulee olemaan yksi asiantuntijayhteistyön teemoista. Asiantuntijuutta ja osaamista yhdistetään sekä opetussuunnitelmatyössä että TKI-toiminnassa.

Yhteistyötä koordinoivat Accountor Kirjanpitopalvelut Oy:n palvelujohtaja Mira Aikio ja Lapin ammattikorkeakoulun Vastuulliset palvelut -osaamisryhmän päällikkö Tarja Tammia. Yhteyshenkilöt laativat kumppanuussopimuksen liitteeksi toimintasuunnitelman, jossa kuvataan teemat ja toimenpiteet lukukausittain. Toimintasuunnitelma laaditaan ja tarkistetaan vuosittain.

Kumppanuussopimuksen allekirjoitustilaisuus järjestettiin 3.11. Kolmivuotisen sopimuksen allekirjoittivat palvelualuejohtaja Vesa Schutskoff ja rehtori Riitta Rissanen.Accountorin ja Lapin AMKin tunnukset allekkain