kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / AMKin kuvataideopiskelijoiden ensimmäinen yhteisnäyttely ARS±VER
5.5.2015 15:00

AMKin kuvataideopiskelijoiden ensimmäinen yhteisnäyttely ARS±VER

ARS± VER –Taidenäyttelyn avajaiset pidettiin tiistaina 5. toukokuuta Torniossa.


Idea yhteisnäyttelyyn syntyi kuvataideopiskelijoiden halusta tuoda omaa osaamistaan ja opintolinjaansa esille koulussaan, Tornion kaupungissa ja koko Suomessa.

Näyttelyn tavoitteena on parantaa Lapin ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutuksen tunnettavuutta sekä esitellä siellä opiskelevien nousevien kykyjen taitoja. Näyttelyn tavoitteena on myös yhtenäistää ja tutustuttaa toisiinsa eri vuosikursseilla olevat kuvataideopiskelijat.

Opiskelijat ovat ammentaneet näyttelytöihinsä luovuuttaan vapaasti ja ilman rajoja. Inspiraation lähteinä ovat toimineet opiskelijoille itselleen tärkeät asiat.

Latinankieliset sanat ARS ja VER tarkoittavat taidetta ja kevättä.

“ARS”, taide, välittää kulttuurin ja visuaalisuuden ilosanomaa, kun taas “VER”, kevät, kuvaa Torniossa kasvavia tuoreita kuvataiteilijoiden versoja.

Näyttelyssä teoksiaan esittelevät kuvataideopiskelijat ensimmäisestä neljänteen vuosikurssiin. Mukana on myös kuvataiteen aikuisopiskelijoita. Opiskelijoiden tavoitteena on muodostaa keväisestä yhteisnäyttelystä vuotuinen perinne.

Taidenäyttelyn avajaisia vietetään tiistaina 5.5.2015 klo 13:00 alkaen. Avajaisissa vieraat voivat keskustella opiskelijoiden kanssa näyttelyn teoksista sekä nauttia elävästä musiikista. Tornion ohella näyttelyyn voi tutustua myös digitaalisessa taidegalleria Katugalleriassa osoitteessa www.katugalleria.fi/arsver.

ARS± VER –Taidenäyttely on avoinna Lapin ammattikorkeakoulun Minerva-rakennuksen (Kauppakatu 58, Tornio) ala-aulan näyttelytilassa. 5.-29.5.2015 osoitteessa Kauppakatu 58, Tornio

TAITEILIJAT
Miia Katri Susanna
Juho Nevalainen
Rami Eronen
Matias Kukka
Ali Tabatabai-Irani
Simo Räsänen
Arli Tuominen
Henriikka Klint-Connelly
Paula Pasanen
Sini Nurmi
Samuli Rossi
Jalena Kankaansyrjä
Mira Kemppainen
Venla Kaasinen
Saara Savusalo
Maarit Lammela
Jonna Rantanen
Arttu Tuovinen
Heidi Luokkanen
Iines Jakovlev
Enni Eerika
Mari Kuosmanen
Pirjo Saarela
Paula Punto
Marianne Kammonen
Mari Serdijn

Tutustu taiteilijoihin paremmin täällä.ArsVers 05052015_0095.jpgArsVER_webbi copy.jpg