kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / AMKilta videotervehdys kansainväliseen sairaanhoitajapäivään
29.4.2015 9:00

AMKilta videotervehdys kansainväliseen sairaanhoitajapäivään

Kansainvälistä sairaanhoitajapäivää vietetään Kingstonin yliopistossa Englannissa Florence Nigtingalen syntymäpäivänä 12. päivänä toukokuuta. Hoitotyön opiskelijat innostuivat opettajansa kanssa ideoimaan videotervehdyksen, joka esitetään tapahtumassa.


Yhteistyötä Kingstonin yliopiston kanssa on tehty 2000-luvun alusta alkaen. Alkuun yhteistyö käsitti hoitotyötä, mutta on sittemmin laajentunut myös sosiaalialalle.

Kingstonin kanssa on perustettu myös vanhustyön kansainvälinen kehittämisverkosto OCIN (Older Care International Network) vuonna 2005. Nyt on sisällä Erasmus+-ohjelmaan hankehakemus vanhustyön kehittämiseksi teemalla Person Centered Care and Cultural Understanding.

Tohtori Maria Ponto Kingstonin yliopistosta on toiminut AMKissa Visiting Professorina ja käy Kemissä vuosittain opettamassa ja tekemässä hanketyötä. Kingstonista tehdään muitakin lyhyitä henkilökunta- ja opiskelijavaihtoja AMKiin.

Tervehdysvideo kuvattiin Kemin lumilinnassa.

- Hankimme sairaanhoitajan virka-asuja eri aikakausilta. Ajatuksenamme oli pukukavalkadin avulla esittää sairaanhoitaja-ammatin kehitystä Florencen ajoista nykypäivään. Kavalkadia johtaa "Florence Nightingale" lyhtyineen "Lady with a Lamp" ja häntä seuraa eri aikakausien sairaanhoitajan virka-asuihin sonnustautuneet naisopiskelijat. Viimeisenä kavalkadiin liittyy miesopiskelija, joka on pukeutunut työ- suojavaatetukseen, kertoo lehtori Anne Luoma videon ideasta.

Video julkaistaan Lapin AMKin Youtube-kanavalla 12.5.

xxx

Florence Nightingale oli äärimmäisen tarmokas, sinnikäs ja taitava alan uranuurtaja.

Kansainväliseen sairaanhoitajapäivään liittyy kiinteästi International Council of Nurses, sairaanhoitajien kansainvälinen järjestö. Suomen Sairaanhoitajaliitto on ICN:n jäsenyhdistys. Kansainvälinen sairaanhoitajaliitto on viettänyt kansainvälistä sairaanhoitajapäivää vuodesta 1965. Nykyisellä paikallaan päivää on vietetty vuodesta 1972.InternNursesDaypic.JPG