kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / AMKille Best Regional University –palkinto
10.1.2014 13:00

AMKille Best Regional University –palkinto

Lapin AMKissa yhdistyy RAMKin ja KTAMKin osaaminen. Perusta on hyvällä pohjalla. Tästä käy viimeisimpänä esimerkkinä Kemi-Tornion ammattikorkeakoululle joulukuussa myönnetty kansainvälinen tunnustus.


Europe Business Assembly (EBA) on myöntänyt Kemi-Tornio ammattikorkeakoululle (KTAMK) Best Regional Universities palkinnon. Vuoden vaihteessa RAMKin kanssa Lapin ammattikorkeakouluksi yhdistynyt KTAMK sai palkinnon Science and education -kategoriassa. Palkintoja myönnettiin neljässä luokassa.

KTAMKin entinen rehtori ja nykyinen Lapin AMKin vararehtori Reijo Tolppi kävi vastaanottamassa palkinnon Oxfordin kaupungintalolla 17. Joulukuuta Summit of Leaders -tapahtumassa.

Palkinnon myöntämisestä päätti The Socrates Committee. Palkintoa ei voi hakea eikä komitea ota vastaan ehdotuksia palkittaviksi. Reijo Tolpillakaan ei ole tietoa mitä kautta komitea on saanut Kemi-Tornion AMKista vihiä. Oxfordin tilaisuudessa EBA:n pääjohtaja John Netting oli kuitenkin kertonut Reijo Tolpille, että palkinto tuli erityisesti etä- ja verkko-opiskelun kehittämisestä.

Palkitut yliopistot sijaitsevat eri puolilla maailmaa. Muita suomalaisia yliopistoja tai korkeakouluja ei ollut palkittujen joukossa. Lapin AMK saa käyttää Kemi-Tornion AMK:lle myönnettyä tunnustusta markkinoinnissaan seuraavat viisi vuotta.

Samassa tilaisuudessa Reijo Tolppi sai Manager of the year -kunniamerkin.

Tieto- ja viestintätekniikan opetuskäyttöä on kehitetty Kemi-Tornion ammattikorkeakoulussa systemaattisesti jo yli kymmenen vuoden ajan. Jo vuonna 2006 AMK sai UNESCOn palkinnon ansiokkaasta verkko-opetuksen kehittämisestä ja käytöstä.

Edellinen kansainvälinen tunnustus tuli vuosi sitten kun Euroopan komissio myönsi Rovaniemen ammattikorkeakoululle kansainvälisen laatutunnustuksen Diploma Supplement Labelin vuosille 2013–2015. Awards_net.jpgTolppi_ja_mitali_net.jpg

Reijo Tolppi ja vaikuttavan kokoinen kunniamerkki