kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / AMK mukana TKI-Kärjet 2019 -kilpailussa teollisen internetin kehittäjänä
26.3.2019 7:00

AMK mukana TKI-Kärjet 2019 -kilpailussa teollisen internetin kehittäjänä

​Ammattikorkeakoulujen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio (TKI) -johdon verkoston järjestämä TKI-kärjet 2019 -kilpailun äänestys on käynnissä 7.4. asti.


Kilpailussa ammattikorkeakoulut esittelevät videoilla hankkeidensa vaikutuksia ja vaikuttavuutta, erityisesti hankkeiden kohderyhmien näkökulmasta.

Jokainen ammattikorkeakoulu on voinut osallistua kilpailuun enintään kahdella ehdotuksella. Lapin AMKilta on kilpailussa mukana yksi hanke: MANTIS.

MANTIS-hankkeessa luotiin ohjelmistoalusta ennakoivan kunnossapidon tarpeisiin. Projektin englanninkielinen nimi on kokonaisuudessaan Cyber Physical System based Proactive Collaborative Maintenance.

Hanke oli kansainvälinen ja laaja, ja siinä oli mukana 45 osapuolta 12 eri Euroopan maasta. Hanketta koordinoi Espanjalainen Mondragon University. Suomen koordinaattori oli VTT Espoo.

Mantis-projektissa kehitettyjä ratkaisuja on demonstroitu ja testattu eri aloilla. Näitä ovat tuotantolaitteiden, ajoneuvojen, energiantuotannon ja terveydenhuollon laitteiden kunnossapito. Energiantuotannon alla oli neljä kohdetta: merellä olevat tuulivoimalat, aurinkovoimalat, maalla olevat tuulivoimalat sekä perinteiset energiantuotantolaitokset.

Suomi on mukana energiasektoriolla. Lapin AMKin ja Fortumin lisäksi Suomen konsortioon kuuluvat VTT, Nome, Solteq ja Wapice.

Lapin AMKin Käynnissäpidon tutkimusryhmän panos on ollut teollisen internetin osaaminen kunnossapidon näkökulmasta.

Kilpailussa on mukana yhteensä 19 hanketta eri ammattikorkeakouluista. Katso kaikki kilpailuvideot ja äänestä osoitteessa https://blogi.savonia.fi/amkpaivat2019/tki-karjet-2019/

 

 TKIkärjet2019.jpg