kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / AMK jatkaa hybridimallilla vuoden loppuun
16.9.2020 10:00

AMK jatkaa hybridimallilla vuoden loppuun

Turvallinen kampustyöskentely edellyttää toimintamallia, jossa osa henkilöstöstä ja opiskelijoista työskentelee ja opiskelee etänä.


Kampustyöskentelyssä jokaisen tulee noudattaa ehdottomasti viranomaisten antamia rajoituksia ja ohjeistuksia siten, ettei opiskelijoiden ja henkilöstön terveys ja turvallisuus missään tilanteessa vaarannu.

Vaihto-opiskelu ja harjoittelu (saapuva ja lähtevä) on mahdollista matkustus- ja maahantulosäännösten niin salliessa, mutta virtuaalista vaihtoa suositellaan. Vaihto-opiskelu ja henkilöstön liikkuvuus keväällä 2021 on mahdollista matkustusrajoitukset huomioiden.

Ammattikorkeakoulu seuraa yleistä koronatilannetta ja viranomaisten ohjeistusta. Varautumistoimenpiteillä ehkäistään koronaviruksen leviämistä sekä turvataan opiskelijoiden ja henkilöstön terveyttä.

Tammikuussa alkavat koulutukset

Lapin AMKilta on syksyn yhteishaussa mukana 252 opiskelupaikkaa metsätalousinsinööri-, restonomi-, sairaanhoitaja-, sosionomi- ja tradenomikoulutuksissa. Syksyn haussa mukana olevat koulutukset järjestetään monimuoto- ja verkko-opintoina, mikä mahdollistaa opiskelun joustavasti. Opiskelijoilla on aiempaa enemmän vapautta valita missä, miten ja milloin opiskelee.

Syksyn AMK-valintakoe toteutetaan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti yksivaiheisena ammattikorkeakoulujen tiloissa. Lapin AMKin valintakoepäivät ovat 26.10. ja 27.10. Hakija osallistuu kokeeseen jompanakumpana päivänä. Koejärjestelyissä huomioidaan hakijoiden ja henkilökunnan terveys ja turvallisuus viranomaisten ohjeita noudattaen.

Mikäli koronatilanne jatkuu vuoden vaihteeseen nykyisellään ja AMK jatkaa edelleen hybridimallissa, kampustilojen opetuskäytössä priorisoidaan tammikuussa aloittavia opiskelijoita. Orientaatioviikot kampuksilla toteutetaan voimassa olevat kokoontumisrajoitukset huomioiden. Isoille ryhmille suunnatut perehdytykset ja luennot toteutetaan verkossa. Opetusjärjestelyt ja kampuspäivät toteutuksessa huomioidaan turvallisuusohjeet ja kampuksilla olevien opiskelijoiden määrä päivittäin.Koronatiedote