kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / AMK ja Insinööriliitto virallistavat pitkän suhteensa
14.1.2019 13:00

AMK ja Insinööriliitto virallistavat pitkän suhteensa

Insinööriliiton ja Lapin ammattikorkeakoulun mutkattomalla yhteistyöllä on vuosikymmenten historia. Yhteinen tahtotila on nyt kirjattu myös paperille.


Yhteistyösopimukseen on kirjattu sekä vakiintuneita että uusia yhteistyömuotoja.

Liitto on vanhastaan tehnyt tutkimuksia ja insinööriopiskelijoiden kesätyötilanteeseen ja palkkaukseen liittyviä selvityksiä, jotka ovat olleet ammattikorkeakoululle arvokkaita. Toisaalta AMK on muun muassa mahdollistanut ja tukenut liiton jäsenrekrytointia, tiedotusta ja muuta toimintaa. Ammattikorkeakoulun nykytarpeista tärkeimmät liittyvät alumnitoiminnan piristämiseen ja tekniikan alan vetovoiman parantamiseen.

Sopimuskohdista pidettiin tänään neuvoa Kosmos-talossa Kemissä. Tapaamisessa varmistettiin, että sovitut asiat on ymmärretty samoin, ja alustettiin yhteistyöaihioita toteutettavaksi paikallistasolla.

Tilaisuudessa olivat mukana Insinööriliiton Pohjois-Suomen alueasiamies Mikko Sormunen, Lapin Insinöörit ry:n puheenjohtaja Kimmo Hannukainen ja osaamisaluejohtaja Hannu Kähkölä Lapin ammattikorkeakoululta.

Sopimuksen allekirjoittajia ovat Insinööriliiton hallituksen puheenjohtaja Samu Salo ja ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Rissanen. Lisäksi sopimusosapuolina ovat Lapin Insinöörit ry, Länsi-Pohjan Insinöörit ry. ja Insinööriopiskelijaliitto.

Lapissa toimii kaksi insinööriopiskelijajärjestöä, KeIO ry. Kemissä ja RovIO ry. Rovaniemellä, jotka molemmat ovat Insinööriopiskelijaliiton paikallisjärjestöjä. Mikko Sormusen mukaan insinööriopiskelijoiden järjestäytymisaste on Pohjois-Suomessa korkea. Pohjoissuomalaiset aktiivit ovat olleet aktiivisia myös liiton toiminnassa.

- - -

Insinööriliitto on akavalainen ammattijärjestö, johon kuuluu jäsenjärjestöjen kautta 70 000 jäsentä.

Lapin ammattikorkeakoulu järjestää tekniikan korkeakoulutusta Kemissä, Rovaniemellä ja virtuaalikampuksella ja tekee tekniikan alojen tutkimus- ja kehittämistyötä.Insinööriliitto sopimus net.jpg

Kimmo Hannukainen, Hannu Kähkölä ja Mikko Sormunen ovat tyytyväisiä yhteistyöhön ja uuteen sopimukseen.