kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / AMK- ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät ensi kertaa Lapissa
29.8.2022 8:41

AMK- ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät ensi kertaa Lapissa

Ammattikorkeakoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät järjestetään 9.–10.11.2022 Rovaniemellä


Tutkimuspäivät on vuoden merkittävin ammatillista koulutusta ja sen tutkimusta esittelevä tapahtuma. Se järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Lapissa, ja järjestäjinä toimivat Rovaniemen alueen kolme suurinta koulutustoimijaa yhdessä: Lapin yliopisto, Lapin AMK ja Lapin Koulutuskeskus REDU.

Tulevaisuuden taidot ja osaaminen – yhdenvertaisuus digitalisaation ajassa

Tutkimuspäivien teemana on ”Tulevaisuuden taidot ja osaaminen – yhdenvertaisuus digitalisaation ajassa”.

Digitalisaatio mullistaa yhteiskuntaa ja toimintamme tapoja: työelämä muuttuu, tavat oppia ja tehdä työtä muuttuvat. Oppiminen ja työskenteleminen eivät ole enää samalla tavalla aika- ja paikkasidonnaisia kuin aiemmin ja myös henkilökohtaisten, kasvokkaisten kohtaamisten merkitys on muuttunut.

– Muutosten keskellä on ensiarvoisen tärkeää pohtia, mitä muutokset vaativat ammatilliselta koulutukselta – miten varmistetaan hyvä oppiminen ja koulutus? toteavat tapahtuman järjestäjien puolesta professori Heli Ruokamo Lapin yliopistosta ja lehtori Solja Upola Lapin koulutuskeskus REDU:sta

Kaksipäiväisten tutkimuspäivien ohjelma koostuu kutsupuheenvuoroista, paneelikeskusteluista ja rinnakkaissessioista. Tapahtuman kolme kutsuvierasta - Stephen Billett (Grifffith University, Australia), professori Päivi Tynjälä (Jyväskylän yliopisto) ja rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisilta (SAMK) ja - ovat kaikki alansa uranuurtajia ja kansainvälisesti tunnustettuja asiantuntijoita.

Torstain paneelikeskusteluun ”Tulevaisuuden taidot ja osaaminen – yhdenvertaisuus digitalisaation ajassa” saapuvat keskustelemaan Peter Vesterbacka (Finest future), Johanna Ikäheimo, (Lappset Group), Antti Kokkonen (Lapin Kansa), Sanna Kärkkäinen (Visit Rovaniemi), Elina Holm (Lapin AMK opiskelijakunta ROTKO) ja Matilda Kalving (Lapin yliopiston kollegio).

Ammattikorkeakoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät on järjestetty jo 1990-luvulta alkaen ammatillisen koulutuksen tutkimusseura Ottu ry:n aloitteesta. Vuonna 2022 Ottu ry viettää 30-vuotisjuhlaa.

Tärkeät päivämäärät

Abstraktien jättämisaika päättyy: 16.9.2022
Ilmoitus abstraktien hyväksymisestä: 4.10.2022
Early bird -hinta päättyy: 9.10.2022
Ilmoittautuminen päättyy: 6.11.2022

Rovaniemen Tutkimuspäivien parhaista tieteellisistä artikkeleista kootaan vuonna 2023 julkaistava Ammattikasvatuksen aikakauskirjan teemanumero (JUFO 1).

Ohjelma ja ilmoittautumiset tapahtuman verkkosivuilla: www.ulapland.fi/tutkimuspaivat2022

Lisätietoja

Prof. Heli Ruokamo, Lapin yliopisto
heli.ruokamo(at)ulapland.fi

Kehittämispäällikkö Eija Jumisko, Lapin AMK
eija.jumisko(at)lapinamk.fi

Lehtori Solja Upola, Lapin koulutuskeskus REDU
solja.upola(at)redu.fi

Lapin yliopiston kongressipalvelu
congress(at)ulapland.fiTapahtuman perustiedot ja maalaus tunturimaisemasta.