kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / AMK –tutkinnolla avaimet työelämään
16.2.2017 7:00

AMK –tutkinnolla avaimet työelämään

LapinAMKin opiskelijat Elli ja Salla kertovat olevansa tyytyväisiä ammattikorkeakouluopintoihinsa.


Kemijärveltä kotoisin oleva Elli Mourujärvi valitsi ammattikorkeakoulun yliopiston sijaan, koska halusi päästä opiskelemaan käytännönläheisesti. Tällä hetkellä Elli opiskelee Lapin AMKissa kolmatta vuotta tradenomiksi.

- Opinnot ovat olleet monipuolisia ja opiskelu työelämälähtöistä.

Luentojen lisäksi opinnot ovat koostuneet projektitöistä, työharjoitteluista ja ryhmätöistä.

Olen nyt opintojeni loppuvaiheessa ja suoritan parhaillaan viimeistä kurssiani ja syventävää harjoittelua, tarkoituksenani on valmistua kesäksi.

- Työharjoittelu markkinointitehtävissä on vahvistanut ajatustani siitä, että haluan myös valmistumisen jälkeen työllistyä markkinoinnin pariin.

Helsingistä asti Lappiin opiskelemaan

Lapin AMKissa fysioterapeutiksi kolmatta vuotta opiskeleva Salla Välimäki muutti Helsingistä Rovaniemelle opiskelemaan, koska halusi irtiottoa pääkaupunkiseudun kiireistä.

- Halusin opiskelemaan Lappiin, koska olen aina asunut Helsingissä ja ammattikorkeakouluopiskelu toisessa kaupungissa on loistava tapa tutustua erilaiseen elämäntyyliin. En ollut aiemmin käynyt Rovaniemellä, mutta Lappi kiinnosti minua.

Opin paremmin käytännössä tekemällä kuin kirjoista lukemalla, joten sen vuoksi halusin opiskelemaan ammattikorkeakouluun.

- Opinnot ovat vastanneet odotuksiani paremmin kuin hyvin. Motivaatio alaa kohtaan on vain kasvanut koko ajan opintojen edetessä. Koulutusohjelma antaa hyvät ammatilliset valmiudet käytännön työelämää varten, koska käytännönharjoittelua on todella paljon.

ellijasalla01.jpg

Elli Mourujärvi (vas.) ja Salla Välimäki (oik.) ovat tyytyväisiä ammattikorkeakouluopintoihin Lapin AMKissa.