kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / 35 Kemin kaupungin työntekijää saa oman treenireseptin
15.2.2017 8:00

35 Kemin kaupungin työntekijää saa oman treenireseptin

Kemin kaupungin, Treeniresepti Oy:n ja Lapin ammattikorkeakoulun yhteistyöpilotissa parannetaan kaupungin työtekijöiden hyvinvointia.


Pilotissa Kemin kaupungin henkilöstöllä on mahdollisuus osallistua hyvinvointia kehittävään kokeiluun, jossa Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijavalmentajat tukevat pilottiin osallistuvia henkilöitä oman hyvinvoinnin parantamisessa. Apuna käytetään mobiilisovellusta.

Ystävänpäivänä 14.2. kokoonnuttiin Kosmoksen tiloissa hyvinvointipilotin aloitustilaisuuteen, jossa käytiin läpi pilotin käytännön toteutus. Mukana pilotissa on 35 Kemin kaupungin henkilöstön edustajaa, fysioterapian ja hoitotyön opiskelijoita, AMKin henkilöstöä ja Treeniresepti Oy:n edustajia.

Pilotin aluksi jokaiselle osallistujalle tehdään terveysmittaukset ja hyvinvointikysely, joiden perusteella jokaiselle osallistujalle suunnitellaan henkilökohtainen harjoitusohjelma. Oman lähtötilanteen huomioivan harjoitusohjelman tavoitteena on parantaa sekä fyysistä että psyykkistä hyvinvointia.

Harjoitusohjelma käynnistyy saman tien, ja se kestää noin kuusi kuukautta. Sen jälkeen tehdään osallistujille uudet terveysmittaukset ja tutkitaan kunkin edistymistä.

Pilotti on osa Lapin ammattikorkeakoulun Innovaatioalusta hyvinvoinnin kehittämiseen Lapissa -hanketta. Hanke on osarahoitettu Euroopan aluekehitysrahaston tuella ja rahoituksen on myöntänyt Lapin liitto.

Logokokoelma treeniresepti.pngKeminkaupungintyöntekijät.jpg

Pilotin avauksen jälkeen tämän kaltainen istuminen luultavasti vähenee merkittävästi. Kuva: Janne Hirvonen