kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Taiteilijoita kutsutaan mukaan kansainväliseen seikkailuun
Uutiset
14.8.2023 11:00

Taiteilijoita kutsutaan mukaan kansainväliseen seikkailuun

Taiteilijoilla on nyt ainutlaatinen mahdollisuus päästä mukaan verkostoon kehittämään ammattimaista mediapresenssiään eurooppaisten kollegoiden kanssa.


PMP-logopalkki.jpg

Professional Media Presence -project eli PMP-projekti tarjoaa verkostoitumis- ja kansainvälistymismahdollisuuksia eurooppalaisille taiteilijoille. Osana tätä kansainvälistä projektia Lapin AMK kokoaa Lapista taiteilijaverkostoa (National Artist Team, NAT). Suomesta mukana on myös Turun AMK, joka kokoaa oman alueellisen verkoston. Suomen lisäksi hankkeessa on mukana organisaatioita Maltalta, Italiasta, Kroatiasta, Espanjasta ja Slovakiasta, joista kaikista tulee myös mukaan taiteilijoita.

Map of Europe and the partner institutions listed.

Mitä PMP-projekti tekee?

PMP-projektissa taiteilijat pääsevät osallistumaan verkkoseminaareihin ja kansainvälisiin työpajoihin kumppanimaissa. Lisäksi eri alojen taiteilijoille tarjotaan kansainvälisiä residenssejä ja järjestetään kansainvälinen yhteisnäyttely vuonna 2026. Professional Media Presence -projekti tiivistyy avoimeen digitaaliseen työkalupakkiin, jolla kuka vain taiteilija voi kehittää omaa ammattimaista mediapresenssiään.

Verkkoseminaarit, työpajat ja residenssit sekä työkalupakki perustuvat seuraaviin teemoihin:
· Media & Art
· Online Media & Digital Storytelling
· Social Media & Media Readership
· Future Media
· Media and Professional Identity

Taiteilijahaku auki 15.10.2023 asti

Kansainvälinen taiteilijahaku on auki 15.10.2023 asti ja hakemus tehdään hankkeen verkkosivuilla. Kansainvälisen projektin yhteinen työkieli on englanti ja siksi myös hakemus tehdään myös englanniksi.

NAT-verkoston jäsenenä taiteilija:
- pääsee osallistumaan hankkeen online-seminaareihin
- voi hakea osallistujaksi kansainvälisiin, projektin maksamiin työpajoihin ja residensseihin Turkuun, Milanoon, Barcelonaan, Trnavaan ja Splitiin (vuosina 2023-2026)
- kehittää osaamistaan, rakentaa verkostoja ja pääsee mukaan kansainväliseen yhteisnäyttelyyn vuonna 2026

Tämä on toinen hakukierros taiteilijaryhmään ja paikkoja on tarjolla rajoitetusti. Lapin AMK ja Turun AMK kokoavat omat alueelliset taiteilijaryhmät. Molemmissa on tällä hetkellä 11 taiteilijaa mukana, maksimiosallistujamäärä on 20.

Lue lisää avoinna olevasta taiteilijahausta ja täytä hakemus 15.10.2023 mennessä:

https://pmpproject.turkuamk.fi/events/round-2-open-call-for-national-artist-teams/


Lisätietoja projektista
PMP-projektin verkkosivut
Facebook
Instagram

Yhteyshenkilöt Lapin AMKissa
Marjo Jussila, projektipäällikkö (050 461 1355)
Panu Pohjola, asiantuntija, NAT-koordinaattori (050 461 1228)

Maalaustarvikkeita puisella pöydällä ja taustalla erottuu istualtaan maalaava nainen,