kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Pohjoinen luonto luo edellytyksiä kotoutumiselle
23.8.2017 12:54

Pohjoinen luonto luo edellytyksiä kotoutumiselle

Pohjoinen luonto maahanmuuttajien kotoutumisessa -hankkeen tavoitteena on tehdä tutuksi pohjoisen luonnon käyttöä ja edistää siten lappilaisten maahanmuuttajien kotoutumista.


ESR ja Vipuvoimaa.JPG

PoLut-hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan luontolähtöistä toimintaa yhdessä maahanmuuttajien kanssa. Luontosuhdetta ja luonto-osaamista vahvistetaan työpajoissa ja eri toimintaympäristöissä. Lisäksi järjestetään pienimuotoisia työtoimintakokeiluja esimerkiksi maatiloilla ja maatilamatkailussa.

Ensimmäinen, naisista koostuva ryhmä, aloittaa luontotyöpajatoiminnan Rovaniemellä 24.8.2017 ja he kokoontuvat marraskuuhun 2017 asti.

Hanke toteutetaan yhteistyössä Lapin AMK:n (päätoteuttaja), Rovaniemen kaupungin ja Luonnonvarakeskuksen kanssa. Luonto on tärkeä osa pohjoista elämäntapaa ja luontoon tutustumisen kautta hankkeessa lisätään vuorovaikutusta paikallisten ja maahanmuuttajien välillä. Hankkeen tuloksena syntyvät kotoutumisen mallit, oppaat ja koulutus ovat kaikkien maahanmuuttajia työssään kohtaavien toimijoiden apuna.

ESR-rahoitteinen PoLut –Pohjoinen luonto maahanmuuttajien kotoutumisessa -hanke on käynnissä 2017–2019.

Lisätietoja
Hanke-esite (pdf)
Hanke-esittely (pptx)
Hanke-esittely Moninet (pptx)

Tiedustelut
Laura Jokela, Projektipäällikkö
Lapin AMK
laura.jokela(ät)lapinamk.fi
puh. 050 310 9339

Marja Uusitalo, Tutkija
Luonnonvarakeskus
marja.uusitalo(ät)luke.fi
puh. 02 9532 6623

Polut logokokoelma.JPG

Tiedostothankekuva