kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / ”Rakastamme Suomea!” Suurpilkkien autovoitto löi tshekkiläiset vaihto-opiskelijat ällikällä
31.3.2017 7:14

”Rakastamme Suomea!” Suurpilkkien autovoitto löi tshekkiläiset vaihto-opiskelijat ällikällä

Ryhmä Lapin ammattikorkeakoulun vaihto-opiskelijoita osallistui viime lauantaina 25.3. järjestettyihin Tornion suurpilkkeihin.


Suurimmalle osalle vaihto-opiskelijoista pilkkiminen oli täysin uusi kokemus ja he olivatkin varsin innokkaita osallistumaan.

Pilkkiavannon kairaaminen osoittautui suurimmaksi haasteeksi, sillä  jää oli yli 80 cm paksu. Saalis jäi laihaksi, vaikka kaikki ahkerasti pilkkivätkin. Pilkkimisen ihmeelliseen maailmaan tutustuivat myös Tšekeistä Lapin AMKiin vaihtoon tulleet Alzbeta Wesela, Vendula Horakova, Pavla Karsulinova ja Katerina Smetanova.

Sunnuntai-iltana Vendula Horakova sai tekstiviestin, jossa kerrottiin hänen voittaneen auton.

- Aluksi luulin sitä vitsiksi, se viesti oli niin epäilyttävä, mieleeni tuli kaikki ne roskapostit, joita saan sähköpostiini. Kuitenkin ystäväni Katerina Smetanova käski minun soittaa viestissä olevaan numeroon, ja kysyä pitääkö tämä paikkaansa, ja se oli totta!

Tytöt ostivat arvan kilpailualueelta, ja jakoivat sen, joten vaikka Vendulan nimi oli arvassa, oli voittajia todellisuudessa useampi.

- Kun oli varmaa, että olimme voittaneet, emme oikein tienneet mitä tehdä. Päädyimme lopulta myymään auton ja jakamaan saamamme myyntirahat sanoo Alzbeta Wesela.

Vaikka auton voittaminen oli tytöille iso juttu, he kuitenkin vakuuttavat, että vaihto-oppilaskokemus oli kokonaisuutenakin eriomainen.

- Olemme nauttineet joka hetkestä täällä, varsinkin kun kaikki ovat niin avuliaita. Kun uutiset voitostamme levisivät, saimme paljon neuvoja ja apua ilman taka-ajatuksia siitä, mitä meidän kannattaisi tehdä sanoi Pavla Karsulinova. Emme voi kuin sanoa, että rakastamme Suomea!Tsekkiopiskelijat ja voittoauto.jpg

Alzbeta Wesela, Vendula Horakova, Pavla Karsulinova ja Katerina Smetanova, onnettaren suosikit. Kuva: Saana Nousiainen