Lapin AMK työelämälle banneri net.jpg
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Tutkimus ja kehitys / Lapin luonnontuotteet / Raportit ja julkaisut
Raportit ja julkaisut

 

Ruoka_3_LapinMateriaalipankki.jpg

Kuva: Lapin Materiaalipankki

 

Lappilaisen ruuan ja ruokamatkailutuotteiden kysyntäpotentiaali suomalaisten matkailijoiden keskuudessa

Infograafissa on esitetty kyselyn keskeisimmät tulokset. Kyselyyn osallistui 362 vastaajaa, joista 90% oli käynyt Lapissa vähintään kerran. Luonnontuotteet sekä luonnonläheisyys vetoavat selvästi matkailijoihin ja kiinnostus paikallisista raaka-aineista valmistettua lappilaista ruokaa kohtaan on suurta. ELMA maaseutumessut 11.-13.11.2016

Asiasanat: lähiruoka, keräilytuotteet, luonnontuotteet, ruokamatkailu, pohjoinen

 

Lähiruoasta matkailu-ravintoloiden valttikortti? Keittiömestareiden ja ravintolan vastuuhenkilöiden näkemyksiä lähiruoan käytöstä Levillä ja Saariselällä

Marja Uusitalon, Olli Wuoren, Pasi Rikkosen, Jussi Veijolan ja Tuomas Jauhon tutkimuksessa haastatellaan viittä toimijaa lähiruuan käytöstä ja paikallisen elintarviketuotannon kehittämisestä. Lähiruoka on tunnistettu hyväksi osaksi matkailuyritysten brändäämistä. Luonnonvara- ja biotalouden tutkimus 54/2016

Asiasanat: lähiruoka, ravintolat, matkailukeskukset, kestävät ruokajärjestelmät, polkuriippuvuus

 

Opas elintarvikealan yrittäjälle luonnonkasvien käytöstä - Luonnontuotealan uuselintarvikekysymykset

Seija Niemen ja Johanna Kinnusen ajankohtaisessa oppaassa lukija perehtyy uuselintarvikeasetukseen ja sen uudistumiseen vuonna 2018. Myös ei-uuselintarvikkeista ja luonnonkasvien pienimuotoisesta käytöstä on omat selventävät osionsa. Lapin AMK julkaisuja 2/2016

Asiasanat: keräilytuotteet, luonnonkasvit, uuselintarvikkeet, luonnontuoteala

 

Valitseeko matkailija lähiruokaa lautaselleen? Matkailijoiden asennoituminen paikallisten elintarvikkeiden ja villiruoan käyttöön Levillä

Olli Wuoren, Marja Uusitalon, Jussi Veijolan ja Tuomas Jauhon tutkimuksessa haastateltiin 252 matkailijaa Levin hiihtokeskuksessa vuonna 2013. Kyselyssä tarkasteltiin suhtautumista paikalliseen poronlihaan, luonnonmarjoihin ja –yrtteihin. Luonnonvara- ja biotalouden tutkimus 14/2016

Asiasanat: lähiruoka, paikallinen ruoka, villiruoka, matkailu, matkailukeskus, hiihtokeskus, mielikuvakartta

alapalkki hommelispommelis.jpg

Seuraa meitä facebookissa!
Yhteydenotot

Rainer Peltola
puh. 029 532 6429
rainer.peltola@luke.fi

 

Seija Niemi
puh. 040 181 3296
seija.niemiharmaasähköposti.jpg

 

Siiri Seppänen
puh. 040 621 0863
siiri.seppanenharmaasähköposti.jpg