kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

VASAMA

Poronlihan tuotannon ja myynnin digitiedon kehittäminen

EU_EAKR_FI_vertical_20mm_rgb.png vipuvoimaa EUlta_väri_fi (1).png vasamalogot.PNG

Vasama-hanke selvitti poronhoidon työmenetelmiä ja niissä olevia ongelmakohtia yhteistyössä porotalouselinkeinon edustajien kanssa. Hankkeessa kehitettiin porotöitä helpottavia ja resursseja säästäviä ratkaisuja, jotka perustuvat uuteen tutkimustietoon ja teknologiaan. Kehitettävät menetelmät helpottavat työvaiheita porotalouselinkeinossa maastotöistä poronlihan pienjalostukseen ja suoramyyntiin. Hanke toteutettiin aikavälillä 1.6.2022-31.10.2023 Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) tuella. Hankkeelle myönnettiin Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja valtion rahoitusta 147 203 €. Hankkeen kokonaisbudjetti on 184 003 €.

Tälle sivustolle on koottu hankkeen aikana tuotetut ja tapahtumissa esitetyt materiaalit. Hankkeen tapahtumiin olivat tervetulleista kaikki asiasta kiinnostuneet, vaikka kohderyhmänä olivat erityisesti poronhoitajat, poronlihan pienjalostajat ja suoramyyjät.

Hankkeen yhtenä tavoitteena oli innostaa tuottajia suoramyyntiprosessin tiedonhallinnan digitalisointiin sekä tehostaa poronlihan myyntiä ja markkinointia. Järjestimme hankkeessa näihin teemoihin liittyen verkkovalmennuksia.

vasamanettisivulle.jpg

Lisätietoja hankkeesta, sen tuloksista ja tulosten hyödyntämisestä

Kirsi Muuttoranta, projektipäällikkö
040 669 2200, kirsi.muuttoranta@lapinamk.fi

Karoliina Majuri, asiantuntija
040 702 0272, karoliina.majuri@lapinamk.fi

Mikko Pajula, FrostBit
044 478 0223, mikko.pajula@lapinamk.fi
Aarre Jortikka, Paliskuntain yhdistys
040 484 5683, aarre.jortikka@paliskunnat.fi