Joensuu 24.11.2016
Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ylitarkastaja Anna Mizrahi puhui luonnonkasvien uuselintarvikeasioista Joensuussa Valtakunnallisilla luonnontuotepäivillä.
Katso videotallenne tästä linkistä.
Diaesitys (PDF)
Rovaniemi 26.5.2016
Päivän aikana perehdyttiin luonnonkasvien
käyttöön
uuselintarvikelainsäädännön näkökulmasta mm. maa- ja
metsätalousministeriön kaupallisen neuvoksen Leena Mannosen opastamana.
Seminaarissa käsiteltiin myös luonnonkasvien pitkäaikaisen ravintokäytön
vaikutuksia, joista kertoi yleisölle farmakologian emeritusprofessori
Olavi Pelkonen Oulun yliopistolta. Olavin työhistoriaan kuuluu mm.
työskentely kasviperäisten elintarvikkeiden toksikologian asiantuntijana
Euroopan elintarviketurvallisuusvirastossa.
Katso seminaaritallenne tästä linkistä.
Tampere 21.4 2016
Seminaarin teemoja olivat luonnonkasvien elintarvikekäytön mahdollisuudet lainsäädäntö huomioiden sekä
luonnonkasvien turvallisuuden arviointi. Perusteita sille, miksi toiset
kasvit ovat elintarvikekäytössä turvallisempia kuin toiset, avasi
kuulijoille farmaseuttisen tiedekunnan dosentti Yvonne Holm Helsingin
yliopistolta. Luonnonkasvien käyttömahdollisuuksista puhumassa oli
erikoistutkija Eila Järvenpää Luonnonvarakeskuksesta. Sekä Yvonne että
Eila toimivat asiantuntijoina myös uuselintarvikelautakunnassa.
Katso seminaaritallenne tästä linkistä.
Mikkeli 8.3.2016
Seminaarin teemana oli luonnonkasvien käyttö ihmisravintona sekä käyttöhistorian todentaminen. Luonnonkasvien perinteisestä ravintokäytöstä Suomessa ja muualla Euroopassa kertoi tilaisuudessa kasvitieteen professori Sinikka Piippo Helsingin yliopistolta. Käyttöhistorian todentamistavoista ja muista uuselintarvikelainsäädäntöön liittyvistä kysymyksistä puheenvuoron käytti puolestaan Eviran ylitarkastaja Sanna Viljakainen.
Katso seminaaritallenne tästä linkistä. (Varsinainen ohjelma alkaa videolla kohdassa 11:30.)