______________________________________________________________________
Hankkeen webinaarit & lähijakso
Syksyllä jatketaan kaikille avoimia teurastukseen ja lihankäsittelyyn liittyviä webinaareja. Webinaareissa käydään läpi kaikki teurastuksen vaiheet sekä perehdytään sivutuotteiden käsittelyyn ja hyödyntämiseen. Tarkastelemme lihankäsittelyn eri vaiheita, kuten vastaanottotarkastusta, raakapaloittelua ja luuttomaksi leikkaamista. Lisäksi käsittelemme webinaareissa elintarviketurvallisuutta ja työntekijän omaa turvallisuutta.
Hanke kouluttaa myös parin päivän lähiopetuksena 15 suomalaista ja 15 ruotsalaista kiinnostunutta poron teurastuksen ja lihankäsittelyn saloihin. Käytännön koulutus toteutetaan yhteistyössä Saamelaisalueen koulutuskeskuksen kanssa Inarissa tammi-helmikuun 2022 aikana. Aikaisempaa kokemusta poron teurastuksesta tai lihankäsittelystä ei tarvita, riittää että sinulla on kiinnostusta työskennellä poronlihatuotannon sesongissa. Huomaathan kuitenkin, että hankkeen tarjoama käytännön koulutus on vain muutaman päivän mittainen, varsinainen osaaminen tulee toistojen kautta esimerkiksi oman alueesi poroteurastamolla tai lihankäsittelylaitoksessa.
Lähijaksolle ilmoittautuminen on päättynyt. Mikäli haluat lisätietoja sähköpostiisi syksyn webinaareista, ota yhteyttä vaikkapa sähköpostitse Sarai-Nataliaan. Webinaariaikataulun näet Tapahtumat -otsikon alta.
______________________________________________________________________