kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

POROPEDA- POROTALOUDEN UUDET PEDAGOGISET RATKAISUT

IMG_4487Suorassa.jpg
Hankkeessa luodaan uusi oppimisympäristö, 3D-poroteurastamo. Saman virtuaalikaton alle sijoitetaan poroteurastukseen liittyvät materiaalit, animaatiot teurastuksesta sekä oppimispelejä. Hankkeessa kehitetään kiinnostavia etäoppimismenetelmiä. Tuloksena  on entistä osaavampia poroteurastajia. Hankkeen päätoteuttaja on Lapin ammattikorkeakoulu. Osatoteuttajina toimivat Saamelaisalueen koulutuskeskus ja Paliskuntain yhdistys. Hankkeen toteutusaika on 1.8.2019 - 30.6.2022. Hankkeen on rahoittanut Lapin ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta.
YHTEYDENOTOT JA LISÄTIEDOT

Kirsi Muuttoranta, Projektipäällikkö

puh. 040 669 2200, kirsi.muuttoranta@lapinamk.fi

Karoliina Majuri, Projektisuunnittelija

puh. 040 702 0272, karoliina.majuri@lapinamk.fi
Facebook
Tapahtumat

Poroteurastamon lihantarkastusavustajan koulutus etäyhteydellä 6.6.2020 klo 9 - 17:30

Kouluttajana Sauli Laaksonen

Ilmoittaudu tästä koulutukseen

Ilmoittautuneille osallistumisohjeet sähköpostitse.

Tilaisuuden ohjelma:

ohjelma06062020.pdf

Koulutus osoitteessa (käytä Google Chrome-selainta):https://tinyurl.com/poroteur

Tekninen ohjeistus koulutukseen osallistumiseen: Teams_pikaohje.pdf

Oppimateriaalina on kirja "Tunne poro". Sitä voi tilata suoraan kustantajalta tarjoushintaan 40€ + pk (norm. 79€), kun mainitsee tilauksessa suolipakettikoulutuksen. Tilaukset joko sähköpostilla ulla.ingalsuo@wazama.com tai puhelimitse puh. 0400 281 057.

Lihantarkastuslainsäädäntö edellyttää ruhojen ja sisäelinten lisäksi ns. suolipaketin eli vatsaontelon elinten, sukuelinten ja utareiden tarkastusta. Uusi lihantarkastusasetus (14.12.2019) mahdollistaa suolipakettien, sukuelinten ja utareiden tarkastuksen poroteurastajien toimesta. Tarkastuksia tekevien poroteurastajien on oltava koulutettuja tähän tehtävään.

Tarkastetun poronlihan teurastuksessa on oltava mukana suolipakettien, sukuelinten ja utareiden tarkastukseen koulutettu ja tentin läpäissyt teurastaja. Muussa tapauksessa eläinlääkärin on tarkastettava myös suolipaketit ja sukuelimet.

Koulutus on pakollinen teurastamoissa suolistajille, erittäin suositeltava taljanvetäjille ja todella hyödyllinen kaikille poroja teurastaville. Koulutus on avoin kaikille porojen terveydestä kiinnostuneille.

Läpäisty tentti ja koulutus ovat edellytys suolipakettien tarkastuspätevyyden saamiseksi. Ohjeistus tentin suorittamiseen jaetaan koulutuksessa. Tentti on koneen arpomiin monivalintakysymyksiin perustuva osaamisentestaus. Tarvittaessa sitä voi uusia useita kertoja. Tentti on verkkotentti, jonka voi tehdä oman aikataulun mukaisesti.