Yritystarinat

Kuva: Lapin Materiaalipankki / Eija Vuorela / Detria Oy
Käskynkässä metsästä maailmalle, Nord-T
Yrittäjät
Mirka Olin ja Nina Rantala kertovat yritystoiminnastaan. ”Halusimme luoda
jotakin aitoa, jotakin kaunista ja jotakin laadukasta – sellaista, mistä
yrittäjä voi olla ylpeä. Tuotteemme ovat oodeja suomalaiselle luonnolle.” ProAgria, Arktista yritysvoimaa 31.8.2018
Asiasanat: tee, luonnontuoteala, luonnontuotteet, yritystoiminta, verkostoituminen
Jäätelön voimalla isojen
kumppaniksi, Arctic Ice Cream
Anna-Riikka Lavian blogitekstin aiheena on elintarvikeyrityksen
perustamisen jälkeinen jakelukanavan etsintä. Lavia kertoo käytännönläheisesti
tavaranjakelusta ja paikallisen yksityisyrittäjän tapahtumarikkaasta
taipaleesta. ProAgria, Arktista yritysvoimaa 2.9.2016
Asiasanat: elintarvikeala, jakelukanavat, jäätelö, luonnontuoteala,
lähiruoka, pienyrittäjät, tuotekehitys, verkostoituminen
Kansainvälistyminen
ja suhteiden rakentaminen on matkana samanlainen kuin ensitreffeiltä
avioliittoon, SuperMood Oy
Rita Nordinin blogissa tarkastellaan yrityksen kansainvälistymistä ja
kaupallistamista kekseliäästä näkökulmasta. Kirjoittaja jakaa luonnonkosmetiikan
alalta omia kokemuksiaan, joita voi niiden yleisyyden puolesta soveltaa
monipuolisesti muihinkin tuoteryhmiin. Lutunen 30.11.2016
Asiasanat: brändäys, kansainvälistyminen, luonnonkosmetiikka, luonnontuoteala,
markkinointi, tuotekehitys
Metsän
keskeltä maailmalle, Arctic Warriors
Tuija Kauppinen ja Katja Misikangas jakavat yrityksensä uskoa lappilaisiin
yrtteihin ja niiden potentiaaliin kansainvälisillä markkinoilla. Kirjoituksessa
on vahva pienyrityksen näkökulma, ja siinä tarkastellaan myös luonnontuotealan
haasteita ja voimaa. ProAgria, Arktista yritysvoimaa 26.2.2017
Asiasanat: keräilytuotteet, luonnontuoteala, lähiruoka, pohjoinen,
Rovaniemi, superruoka, tuotekehitys, yrttikasvit
Pala puhdasta pohjoista luontoa, Arctic Superfood
Jari Kurtti kertoo työhistoriastaan, oman yrityksensä perustamisesta sekä
tuotekehittelystä tarkasti kirjoituksessaan. Villiyrtti- ja
luonnonmarjaraaka-aineista syntyy kotimaista superfood-patukoita, jotka
kilpailevat ulkomaalaisten tuotteiden rinnalla päivittäistavarakaupoissa.
ProAgria, Arktista yritysvoimaa 8.8.2017
Asiasanat: luonnontuoteala, lähiruoka,
pohjoinen, superruoka, tuotekehitys, välipalat, yrityksen perustaminen