kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Tutkimus, kehitys ja innovaatiot / Lapin luonnontuotteet / 15.11.2016 Ainutlaatuinen arktinen Lappi -maaseutuseminaari

15.11.2017 Ainutlaatuinen Arktinen Lappi - maaseutuseminaari

 

Maaseutuseminaari järjestettiin Lapin AMK:n Jokiväylän kampuksella klo 9:30-16. Seminaarissa oli yhteensä 18 asiantuntija-alustusta, jotka oltiin jaettu kolmeen teemaa: Arktinen kylä, hyvinvointi ja matkailu. Tutustu päivän koko ohjelmaan täältä. Katso seminaaritallenteet Borelis-salista ja muista luentosaleista täältäLuentomateriaalit löytyvät teemoittain jaoteltuina täältä.

Yhteistyössä hankkeen kanssa tehtiin alle nimetyt luennot. Luennot löydät seminaaritallenteista nimen eteen merkityn ajankohdan mukaisesti ja luentojen materiaalit niiden linkistä.

  

3:16:20 - 3:43:20 Arktinen agroforestry Rainer Peltola, Luonnonvarakeskus (Arktinen kylä)

Tutustu agroforestryyn eli maametsätalouteen. Esityksessä näet agrometsätalouden käytäntöjä, esimerkkejä metsän tuottoarvoista sekä pohdintoja jokamiehenoikeuksista ja lappilaisesta lisäarvosta.

Asiasanat: jokamiehenoikeudet, metsätalous, maatalous, monikäyttö

 

2:24:35 - 2:54:00 Terveyttä pohjoisen luonnosta Miika Jokioinen, Repolar Pharmaceuticals Oy (Arktinen hyvinvointi)

Aluksi esitellään tiiviisti yritystä ja sen alueellisuutta. Yritys käyttää tuotteissaan ja tutkii kuusen pihkaa; esityksessä on myös esimerkkejä kansainvälisestä liiketoiminnasta.

Asiasanat: pihka, haavanhoito, kauneudenhoito, luonnontuote

Repolar.jpg


Lue tapahtuman Ainutlaatuinen Arktinen Lappi -julkaisu, johon on koottu seminaarin kaikista esityksistä tiivistelmät. Luonnonvara- ja biotalouden tutkimus 52/2016, Luonnonvarakeskus

Hannu Linjakumpu.jpg

Kuvassa Hannu Linjakumpu avaamassa tilaisuutta Borealis-salissa.

alapalkki hommelispommelis.jpg