kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

Älykkään automaation muuntokoulutus -hanke

Älykkään automaation koulutus hakee ratkaisuja teollisuuden automaatiotekniikan osaajapulaan lisä- ja täsmäkouluttamalla uusia osaajia. Tavoite on tuottavuuden parantaminen, automaatio-osaamisen kasvattaminen sekä uusien teknologioiden ja digitalisaation myötä syntyvien mahdollisuuksien hyödyntäminen. Jatkuvalla oppimisella vastataan tarpeeseen kehittää ja uudistaa osaamista elämän ja työuran eri vaiheissa. Edelleen kehitetään innovaatioympäristöjä ja tavoitellaan korkeampaa koulutuksen tasoa.

Koulutus antaa monipuoliset valmiudet työskennellä automaatioalan eri työtehtävissä. Koulutuksessa perehdytään mm. automaation tietotekniikkaan, automaatioverkkoihin, kyberturvallisuuteen, automaatiojärjestelmiin, PLC ja HMI -järjestelmiin, älykkääseen kenttäinstrumentointiin ja väylätekniikkaan, pilvipalveluihin ja teollisuus 4.0, virtuaaliseen käyttöönottoon, digitaalisiin kaksosiin, robotiikkaan ja mobiilirobotiikkaan, ohjelmoinnin perusteisiin ja IOT älykkäässä automaatiossa.

Hanke toteutetaan Lapin ammattikorkeakoulu ja Centria-ammattikorkeakoulun yhteistyönä. Mukana olevilla Lapin, Pohjamaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan alueilla on tavoitteena kouluttaa yhteensä noin 50 insinööriä teollisuuden osaamistarpeisiin.


OPINTOJAKSOTARJONTA LAPIN AMK 30 OP JA  CENTRIA 30 OP

20 opintopistettä per lukukausi ja 60 op/1,5 vuotta

LAPIN AMMATTIKORKEAKOULU

Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijat ilmoittautuvat PEPIN kautta.

CENTRIA ammattikorkeakoulun opiskelijat ilmoittautuvat tämän linkin kautta.

CENTRIA AMMATTIKORKEAKOULU

Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijat ilmoittautuvat tämän linkin kautta.

CENTRIA ammattikorkeakoulun opiskelijat ilmoittautuvat heidän ilmoittautumissivujen kautta.

Yhteystiedot

Osaamispäällikkö
Jouko Isometsä
Lapin AMK
p. 044 478 0231
jouko.isometsaLapin AMK sähköposti harmaa