Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Tutkimus, kehitys ja innovaatiot
logo_banneri TE.jpg

DIGIASSARI-valmennus

Digiassari-valmennuksilla tuetaan Lapin alueen korkeakoulutettuja työnhakijoita sekä yrityksiä tarjoamalla molempia osapuolia hyödyttäviä mahdollisuuksia työllistämiseen.

Valmennus antaa valmiudet toimia oman alansa kehittäjänä ja asiantuntijana nykypäivän digitalisoituvassa toimintaympäristössä. Digiassari ymmärtää, miten digitaalisuus ilmenee yrityksissä ja yhteiskunnassa sekä miten digitalisaatio vaikuttaa yritysten liiketoimintaan.

Valmennuksen myötä digiassari 

 • tunnistaa digitalisaation edistämiseen liittyviä kehityskohtia yrityksissä
 • ymmärtää ja osaa kehittää monikanavaisia ja digitaalisia asiakaskokemuksia
 • ymmärtää erilaisten verkkopalveluiden ja -kanavien muotoja ja niihin liittyviä keskeisiä tekijöitä (mm. hakukonelöydettävyys, mobiilinäkyvyys, sosiaalisen median kanavat, digitaalinen markkinointi jne)
 • osaa tuottaa audiovisuaalista sisältöä eri medioihin ja käyttötarkoituksiin
 • osaa hyödyntää digitaalisia ratkaisuja ja erilaisia sovelluksia organisaation sisäisessä työskentelyssä

Digiassari-valmennus antaa valmiudet toimia oman alansa kehittäjänä digitalisoituvassa toimintaympäristössä.

Digiassari-valmennuksen sisältö

Digiassari-valmennus on kaksiosainen 25 opintopisteen laajuinen täydennyskoulutus. Valmennus on monialainen ja soveltuva täydennyskoulutus minkä tahansa korkeakoulututkinnon suorittaneelle. 

Valmennuksen osa 1, koulutusjakso (12 op)

Koulutusjakson aikana osallistuja kehittää työnhakutaitojaan, digiosaamistaan ja etsii itselleen sopivan työskentelypaikan kehittämistehtävän toteuttamista varten. Koulutusjakso pitää sisällään seuraavia sisältöjä:

 • työnhakutaitojen kehittäminen, oman osaamisen tunnistaminen ja markkinointi
 • digitalisaatio liiketoiminnassa
 • monikanavainen asiakaskokemus
 • verkkopalvelut ja -kanavat myynnin ja asiakaspalvelun tukena
 • monikanavainen sisällöntuotanto
 • organisaation sisäisen työskentelyn organisointi digitaalisia työkaluja hyödyntäen

 

Valmennuksen osa 2, kehittämistehtävä (13 op)

Valmennuksen toisessa osassa toteutetaan digitalisaatiota edistävä kehittämistehtävä (13 op) itse hankitulle yritykselle. Kehittämistehtävän toteutuksessa sovelletaan koulutusjaksolla hankittua osaamista ja siihen saa ohjausta ja tukea henkilökohtaiselta valmentajalta sekä valmennuksen ryhmätapaamisista.

Valmennuksen käytännön järjestelyt:

Valmennus toteutetaan pääosin verkko-opintoina Moodle-ympäristöä ja Adobe Connect -yhteyksiä käyttäen. Verkko-opiskeluun tarvitaan tietokone ja kuulokemikrofoni, web-kamera on myös suositeltava. Käytössä olevalla tietokoneella pitäisi olla suhteellisen tuore käyttöjärjestelmä (vähintään Windows 7, suositus Windows 10) ja osallistujalla täydet ylläpito-oikeudet omaan käytössä olevaan koneeseen, jotta käytettävät sovellukset toimivat ja ovat asennettavissa tietokoneelle.

Ensimmäinen päivä pidetään lähipäivänä (syksyllä 2019 aloituspäivä Torniossa 30.9.2019). Muista mahdollisista lähipäivistä Torniossa, Kemissä tai Rovaniemellä sovitaan yhdessä ryhmän kesken.

Valmennus suoritetaan kirjoittamalla asiantuntijablogia valmennuksen aiheista, sisällöistä ja käytännön kokemuksista sekä kokoamalla digitaalinen portfolio kehittämistehtävän toteutuksesta.

Seuraava Digiassari-valmennus järjestetään alkuvuodesta 2020. Lisää tietoa valmennuksesta ja hakemisesta Hakuinfo-sivulla.

Digiassareiden kokemuksia

Keväällä 2019 järjestettiin ensimmäinen Digiassari-valmennus. Alla kahden osallistujan kokemuksia valmennuksesta ja kehittämistehtävän toteuttamisesta.

Katri Åström, Team Botnia, 2019

 

 

Mirva Smeds, Disturb Scandinavia Oy, 2019

Valmennuksen taustatiedot

 Digiassari-valmennusten järjestämisestä vastaa Digiassari-hanke, joka on jatkoa menestyksekkäälle Lapin innovaatioassistentti -hankkeelle. Digiassari-hanke on Lapin ammattikorkeakoulun toteuttama ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen rahoittama hanke vuosille 2018-2020. Hankkeessa kehitetään ja pilotoidaan digiosaamisen täydennyskoulutusta korkeakoulutetuille työnhakijoille Lapissa. Digiassari-hanke on jatkoa menestyksekkäälle Lapin innovaatioassistentti -hankkeelle. Innoassari-valmennuksen järjestämisestä vastasi Lapin innovaatioassistentti -hanke. Hankkeen rahoittajana toimi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, ja sitä toteuttivat Lapin ammattikorkeakoulu ja Lapin yliopisto. 

Digiassari-valmennuksia kehitetään jatkuvan arvioinnin avulla keräämällä systemaattisesti arviointitietoa ja palautetta eri osapuolilta, jotka osallistuvat valmennukseen ja sen kehittämiseen. Valmennusten antia, kokemuksia ja tuloksia levitetään luomalla monimediaista materiaalia, joka havainnollistaa digiosaamista niin työntekijän, työnantajan kuin organisaation kehittämisen näkökulmasta. Arviointitietoa ja monimediaista materiaalia julkaistaan myöhemmin.

 

web-kuva6.jpg

Seuraa Digiassaria Facebookissa ja Instagramissa!

 

logo_banneri TE.jpg
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK