kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

Luonto osana nuorten hyte-palveluita

LuontoHYTE -hanke

 

Nuorten ja nuorisotyöntekijöiden hyvinvointia edistetään LuontoHYTE- hankkeessa, integroimalla luontoperustaisten menetelmiä osaksi nuorten hyte-palveluita. Luontomenetelmien käyttöönottoa tuetaan Rovaniemellä ja Vaasassa 15–29 -vuotiaille kohdennetuissa nuorisopalveluissa, joita ovat esimerkiksi etsivänuorisotyö, oppivelvollisuuspalvelut sekä työpaja- ja tilatoiminta.  Lisäksi tuetaan kuntien ja hyte-toimijoiden päätöksentekoa tuottamalla tietoa luontoperustaisten menetelmien vaikutuksista, rahoitusmahdollisuuksista ja kustannuksista. 

 Kolmen vuoden aikana hankkeessa selvitetään, millaisia mahdollisuuksia paikallinen luonto tarjoaa nuorisotyöhön ja miten niitä voidaan toiminnassa hyödyntää. Parhaaksi koetuista menetelmistä ja toimintamalleista kootaan materiaalia hyödynnettäväksi valtakunnallisesti nuorisotyössä. Päätavoitteena on juurruttaa luontomenetelmien käyttö osaksi nuorisotyön arkea. Tällöin niin nuorisotoimen työntekijät kuin nuoret itse voivat tutustua aiheeseen ja rohkaistua menetelmien käyttöön.

Hankkeen toteuttavat Lapin AMK ja Vaasan yliopisto yhdessä Rovaniemen ja Vaasan kaupungin kanssa. Hanke toteutetaan terveyden edistämisen määrärahalla (STM).

 

 

logo.JPG

 

 

 

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

TOIMINTA-AIKA

4/2023-10/2025

 

RAHOITUS

Sosiaali- ja terveysministeriö

TE määräraha 260 000 euroa

Kokonaisbudjetti 292 500 euroa

 

HENKILÖT

Lapin ammattikorkeakoulu

Leena Välimaa, projektipäällikkö
leena.valimaa(at)lapinamk.fi
Puh: 040 053 9680

Sanna Vinblad, Green Care asiantuntija
Kirsi Poikajärvi, nuorisotyön asiantuntija

 

KUMPPANIT

Vaasan yliopisto (hankesivu)

Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelut

Vaasan kaupungin nuorisopalvelut

Lapin AMK logo tunnus tiukka rajaus.jpg