kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Tutkimus, kehitys ja innovaatiot / Hankkeet Kemi-Tornio / Päättyneet 2007

Työvoimahallinnon PD-koulutushanke

Työvoimaneuvojien PD–koulutusohjelma on suunniteltu 600 osallistujalle ajalla 1.9.2001 - 30.6.2007 (sopimuskausi) ja alueelliselta kattavuudeltaan palvelemaan koko Suomea.

Työelämän ja yhteiskunnan yleisten muutosten seurauksena myös työhallinto kohtaa henkilöstöineen työmarkkinoiden muutos- ja kehittämishaasteet. Työvoimaneuvojien ammattitaidon laajentaminen ja syventäminen on sekä yleisen työorientaation että uudistuvien työnhakija- että työnantajapalveluiden osalta tarpeen. Jatkokoulutuksen tarvetta selittää myös työvoimaneuvojien aikaisempi koulutus, joka on pääsääntöisesti merkonomin tutkinto. PD-koulutuksen tarpeessa on työministeriön arvion mukaan 500 - 800 työvoimaneuvojaa.

Tavoite

Tuottaa 600 työvoimaneuvojalle (24 ryhmää á 25 opiskelijaa) 40 ov:n laajuinen PD-koulutusohjelma vuosien 2001 – 2007 (opintosuorituksia otetaan vastaan vuoden 2008 loppuun saakka) aikana. Alueellisesti käynnistetään 25 opiskelijan ryhmä vuosittain, jolloin vuosittain koulutuksen aloittaneita on yhteensä 100.
Ylläpitää toimiva projektiorganisaatio, jolla on projektin kokonaisvastuu.
Kukin koulutettava voi kehittää ammattitaitoaan toimiakseen koulutuksen jälkeen asiantuntija- ja kehittämistehtävissä erityisesti työhallinnon sekä muun julkishallinnon tehtävissä.

Aikataulu

1.9.2001 - 30.6.2007

Koordinaattori

Kemi-Tornion AMK, kauppa ja kulttuuri sekä sosiaali- ja terveysala

Yhteistyötahot

  • Työvoimaopisto
  • Laurea AMK
  • Seinäjoen AMK