kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Tutkimus, kehitys ja innovaatiot / Hankkeet Kemi-Tornio / Päättyneet 1994 - 2013
 Hankkeen tiedot: 
 Nimi:

VASPA- Vammaispalveluiden kehittäminen Länsi-Pohjassa (ESR)

 Tavoite: ESR-hankkeen päätarkoituksena on luoda julkisten palvelutuottajien, järjestöjen ja hoiva-alan yritysten yhteistyönä vammaispalvelujen verkostomainen asiantuntijayksikkö Länsi-Pohjan resurssikeskuksena. Hanke haastaa perustamaan vammaistyömarkkinoille uusia seudullisia hoiva-alan yrityksiä ja palveluseteliyrityksiä. Hankkeessa mallinnetaan vammaispalvelujen työmarkkinoille erilaisia palvelujen tuottamistapoja sekä yhdessä laadittuja palvelu- ja työprosesseja. Lisäksi kuvataan ns. toimivia, hyviä käytäntöjä yhteisen laadunhallintajärjestelmän avulla. Hanke lisää ja vahvistaa myös vammaispalvelu- ja kehitysvammahuollon henkilöstön työssä tarvittavaa ammatillista erityisosaamista ja tiivistää yhteistyötä.
 Tulokset: Tulokset vv. 2010-2012: - seudulliset palvelumallit ja työprosessit kehitetty ja pilotoitu - henkilökohtaisen avun järjestäminen, avustajien koulutuspalvelut ja työnantajapalvelut Länsi-Pohjan alueella koordinoitu aluekeskuksena - alkavien yritysten toimintaa tuettu ja vahvistettu - vertaistukikäytäntöjä kehitetty ja pilotoitu - ammatillinen osaaminen vahvistunut - muutostyöskentelyosaaminen ja sen johtaminen kehittynyt - asiantuntijuuden ja hyvien käytäntöjen jakaminen koordinoitu - hyvinvointiteknologia otettu käyttöön.
 Päätoteuttaja:
 Yhteistyökumppanit:
 Aikataulu: 1.4.2010 - 30.9.2012
 Lisätietoja: Rauni Räty
 Kotisivut:
 Rahoituslähteet: Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (Lapin ELY)