Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

LUKIOSTA KORKEAKOULUUN LUKKO

Hanke on suunnattu Muonion, Kolarin, Pellon ja Ylitornion lukioiden opiskelijoille ja toteutetaan yhteistyössä ko. lukioiden kanssa. Hankkeen tavoitteena on edistää koulutuksellista ja ohjauksellista tasa-arvoa seutukunnissa sekä joustavoittaa siirtymävaihetta lukiosta korkeakouluun.


Tavoitteena on:

  • Rakentaa avoimista korkeakouluopinnoista koostuva opintotarjotin lukiolaisille
  • Kehittää lukiolaisten uraohjausta yksilöllisen opintopolun löytämiseksi
  • Tarjota Lapin lukioiden henkilökunnalle ohjausosaamista tukevaa koulutusta
  • Etsiä lukiolaisille vaihtoehtoisia väyliä korkeakouluihin hakeutumiseen
  • Luoda lukioiden ja korkeakoulujen yhteistyömalli, jonka avulla toimintaa laajennetaan kaikkiin Lapin lukioihin

 

Hankkeessa rakennetaan yhdessä lukioiden opiskelijoiden ja henkilökunnan kanssa Lapin ammattikorkeakoulun ja Lapin yliopiston avoimista korkeakouluopinnoista muodostuva opintotarjotin. Opintotarjottimelta hankkeen aikana pilotoitavat opinnot toteutetaan etä- ja verkko-oppimisympäristöissä opettajan ohjaamana. Jokaisessa mukana olevassa lukiossa on lisäksi henkilökunnan edustaja tukemassa opiskelua. Lukiolaiset voivat suorittaa avoimia korkeakouluopintoja hankkeen aikana maksutta.

Hankkeessa kehitetään tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita. Uraohjausta järjestetään sekä ryhmä- että yksilöohjauksena. Ohjauksen toteuttamisessa keskeisessä asemassa ovat digitaalisuus, verkkoympäristöt sekä monimediaiset materiaalit. Ryhmäohjauksessa käsitellään muun muassa lappialaisten korkeakoulujen tarjoamia koulutuksia ja niiden kautta avautuvia työ- ja uramahdollisuuksia. Lisäksi tutustutaan korkeakouluopiskeluun sekä kuullaan korkeakouluopiskelijoiden ja alumnien uratarinoita. Opiskelijat saavat henkilökohtaista uraohjausta yksilöllisen opintopolun suunnitteluun. Lukioiden henkilöstön ohjausosaamista tuetaan lyhyillä täydennyskoulutuksilla, joit tarjotaan kaikille Lapin lukioille.

Hankkeessa selvitetään, miten lukiolaisille suunnattua avoimen korkeakoulun opintotarjontaa ja lukioaikana hankittua koulutukseen soveltuvaa osaamista voidaan hyödyntää korkeakouluun hakeutumisessa. Toiminta on tarkoitus laajentaa kaikkiin Lapin lukioihin hankkeessa luodun lukioiden ja korkeakoulujen yhteistyömallin perusteella.

Hanke toteutetaan 1.1.2018-31.12.2019 Euroopan sosiaalirahaston ja Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen rahoittamana Lapin ammattikorkeakoulun ja Lapin yliopiston yhteistyönä.

Lisätietoa

Lapin AMK

 
Niina Riihiniemi, projektipäällikkö
niina.riihiniemiLapin AMK sähköposti harmaa
p. 040 656 5127

Hanna-Leena Kelottijärvi, projektisuunnittelija
hanna-leena.kelottijarviLapin AMK sähköposti harmaa


Lapin yliopisto

Pauliina Keskinarkaus, suunnittelija
etunimi.sukunimi(at)ulapland.fi
p. 040 132 4508

Laura Jokinen, suunnittelija
etunimi.sukunimi(at)ulapland.fi
p. 040 484 4322  


Helena Aho, koulutussuunnittelija
etunimi.sukunimi(at)ulapland.fi
p. 040 832 5984

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK